Διεθνή

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ οι κινεζικές εταιρίες SMIC και CNOOC

tags :
Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ οι κινεζικές εταιρίες SMIC και CNOOC
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ όρισε πως οι εταιρείεςι China Construction Technology Co Ltd και η China International Engineering Consulting Corp. είτε είναι ιδιοκτησία του κινεζικού στρατού ή ελέγχονται από αυτόν
Η κυβέρνηση Trump πρόσθεσε ην κορυφαία κινεζική εταιρεία κατασκευής τσιπ SMIC και τον πετρελαϊκό κολοσσό CNOOC στη μαύρη λίστα με τις φερόμενες ως κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες, κίνηση που πιθανότατα θα κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις των ΗΠΑ με το Πεκίνο προτού αναλάβει επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας ο Joe Biden.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Άμυνας όρισε πως συνολικά τέσσερις επιπλέον εταιρείες είτε είναι ιδιοκτησία του κινεζικού στρατού ή ελέγχονται από αυτόν. Οι άλλες δυο εταιρείες που μπήκαν στη λίστα είναι οι China Construction Technology Co Ltd και η China International Engineering Consulting Corp.
Με τις προσθήκες αυτές, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ανέρχεται σε 35. Ενώ η συμπερίληψη στη λίστα αρχικά δεν συνοδεύονταν από ποινές, πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο πρόεδρος Trump θα αποτρέπει τους αμερικανούς επενδυτές από το να αγοράζουν τους τίτλους των εταιρειών που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα», αρχής γενομένης από τα τέλη του επόμενου έτους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης