Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: «Γκρίζος» ο καπνός από τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας - Νέα συνάντηση Johnson - Von der Leyen

Brexit: «Γκρίζος» ο καπνός από τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας - Νέα συνάντηση Johnson - Von der Leyen
Μετά την άκαρπη συνάντηση ΕΕ - Βρετανίας νέα συνάντηση Von der Leyen - Borris Johnson σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα εμπορική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου του Brexit, ανακοίνωσαν ταυτόχρονα απόψε Λονδίνο και Βρυξέλλες.
«Μετά από μία εβδομάδα εντατικών διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο με τον David Frost (σ.σ. τον διαπραγματευτή της Βρετανίας) συμφωνήσαμε απόψε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια συμφωνία», λόγω σημαντικών διαφορών σε τρεις τομείς, τους ίσους όρους ανταγωνισμού, τη διακυβέρνηση και την αλιεία, ανέφερε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Michel Barnier.
Οι συνομιλίες στο Λονδίνο και χθες το βράδυ κατέληξαν σε αδιέξοδο, αφού προέκυψαν δυσκολίες όταν η βρετανική πλευρά κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι φέρνει νέες απαιτήσεις στο τραπέζι, μια κατηγορία την οποία η ΕΕ αρνήθηκε και την οποία χαρακτήρισε κίνηση με στόχο να εξασφαλιστούν περισσότερες παραχωρήσεις.

Συνάντηση Von der Leyen - Borris Johnson σήμερα Σάββατο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Von der Leyen και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Johnson θα συζητήσουν την «τρέχουσα κατάσταση» αύριο το απόγευμα, πρόσθεσε ο Michel Barnier.
Μια παρόμοια ανακοίνωση ανήρτησε και ο Frost σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Νωρίτερα σήμερα, η Γαλλία απείλησε να θέσει βέτο σε ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Βρετανία, τη στιγμή που Λονδίνο και Βρυξέλλες επιταχύνουν για να έχουν ένα αποτέλεσμα τις προσεχείς ημέρες στο ζήτημα του Brexit.
«Εάν υπάρξει μία συμφωνία που δεν θα είναι καλή… θα εναντιωθούμε», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Clement Bonn, στο δίκτυο Europe 1.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης