Τελευταία Νέα
Speculator

Αντοχές δείχνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων στο εννεάμηνο – Ποιες ξεχωρίζουν

Αντοχές δείχνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων στο εννεάμηνο – Ποιες ξεχωρίζουν
Με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα 26 εισηγμένες από τις 35 που έχουν δημοσιεύσει, εμφανίζουν κέρδη
Πολύ καλά αποτελέσματα για το εννιάμηνο έχουν δημοσιεύσει μέχρι σήμερα αρκετές εταιρείες, με αποτέλεσμα οι αντοχές στις λογιστικές καταστάσεις από την επέλαση της πανδημίας, να είναι ισχυρότερες από αυτές που είχαν εκτιμήσει αρχικά επενδυτές και αναλυτές.
Ένα μέρος της ανόδου του ΧΑ φυσικά και αποδίδεται στα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, τα οποία σε συνδυασμό με τις αποτιμήσεις που είχαν διαμορφωθεί έδειξαν ότι στο σενάριο της επιστροφής σε μία κανονικότητα, θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2021.
Τα μηνύματα από τα εμβόλια, τα αποτελέσματα αλλά και οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώνονται έχουν «απογειώσει» τις τιμές των μετοχών με τις αποδόσεις σε διάστημα ενός μήνα και κάτι να ξεπερνούν και το 100%.
Μάλιστα οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια και πιστεύουν πως οι αποτιμήσεις θα συνεχίσουν να ενισχύονται και τις επόμενες εβδομάδες.

Κέρδη οι 26 στους 35

Με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί (χωρίς τις τράπεζες) μέχρι σήμερα 26 εισηγμένες από τις 35 που έχουν δημοσιεύσει, εμφανίζουν κέρδη.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχει υποχρέωσης δημοσίευσης λογιστικής κατάστασης, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει από όλες ενημέρωση, τουλάχιστον για την πορεία των πωλήσεων, των EBITDA και τις αλλαγές στο ύψος του δανεισμού.
Πολύ καλά αποτελέσματα με αύξηση πωλήσεων 20% εμφάνισε η Quest Συμμετοχών, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 9,4% και τα καθαρά κέρδη αν δεν υπήρχε η έκτακτη επιβάρυνση, η οποία όμως έδωσε δυνατότητα για διανομή μερίσματος, θα ήταν επίσης ικανοποιητικά.
Η Πλαστικά Θράκης δημοσίευσε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αποτυπώθηκε η καλή πορεία στη μετοχή.
Η Παπουτσάνης επίσης εντυπωσίασε, με τα καθαρά κέρδη ανα ανέρχονται στα 3,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 230%.
H Lavipharm εμφάνισε κέρδη προ φόρων και τόκων 4,55 εκατ. ευρώ από 1,78 εκατ. ευρώ.
Η Flexopack συνέχισε να εμφανίζει μία εξαιρετική λογιστική κατάσταση και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 61%.
Πολύ καλή ήταν και η κερδοφορία της Τέρνα Ενεργειακής με αύξηση κερδών 43%.
Ο ΟΤΕ επίσης ικανοποίησε τους αναλυτές και οι επενδυτές περιμένουν έκτακτο μέρισμα από την πώληση δραστηριότητας στη Ρουμανία.
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τα αποτελέσματα των Μυτιληναίος αλλά και Τιτάν επίσης ικανοποίησαν τους αναλυτές και η θετική εικόνα έχει αποτυπωθεί και στην πορεία των μετοχών.
Καλά χαρακτηρίστηκαν και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, με τους αναλυτές να εντυπωσιάζονται από τη μείωση της εισφοράς και τους επενδυτές να ωθούν τη μετοχή υψηλότερα.
Η Revoil είχε κέρδη προ φόρων 2,38 εκατ. ευρώ από 1,94 εκατ. ευρώ.
Η Πετρόπουλος παρά τη μείωση των πωλήσεων διατήρησε τα EBITDA στα ίδια επίπεδα και αύξησε τα καθαρά κέρδη στα 2 εκατ. ευρώ από 1,55 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα επίσης της ΔΕΗ, ικανοποίησαν τους αναλυτές καθώς τα EBITDA ενισχύθηκαν στα 708 εκατ. ευρώ από 196 εκατ. ευρώ και οι αναλυτές περιμένουν περαιτέρω βελτίωση στο μέλλον από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.
Η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων δείχνει μεγάλη μείωση στα κέρδη, αλλά αυτό οφείλεται στις μεγάλες ζημιές που έχουν δημοσιεύσεις οι εισηγμένες ΕΛΠΕ, Motor Oil και Aegean Airlines.
Ζημιές 53 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Ελλάκτωρ και 13 εκατ. ευρώ η Lamda.
Στις τράπεζες οι προβλέψεις σε Eurobank και Πειραιώς δημιούργησαν ζημιές ενώ καλή κερδοφορία εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.
 
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης