Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι κοινό έχουν Erdogan και Macron; - Βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία στις δημοσκοπήσεις έχουν υποχωρήσει στο 32% με 33%

Τι κοινό έχουν Erdogan και Macron; - Βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία στις δημοσκοπήσεις έχουν υποχωρήσει στο 32% με 33%
Macron και Erdogan έχουν ευθύνη για την ένταση στην Μεσόγειο
Τι κοινό έχουν ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan και ο Γάλλος Πρόεδρος Macron;
Ο μεν Erdogan αντιμετωπίζεται εχθρικά στην Ελλάδα σε αντίθεση με τον Macron που η ελληνική κοινωνία τον αντιμετωπίζει θετικά.
Βέβαια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει αντιληφθεί τα διπλωματικά παιχνίδια του Macron o οποίος απέτυχε να υλοποιήσει την Pax Mediterranean στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ η στάση της Γαλλίας στην υπόθεση του Nagorno Karabakh ήταν επιεικώς απαράδεκτη.
Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει με μεγάλο προβληματισμό και την προκλητική στάση του Erdogan ο οποίος θέλει να αναβαθμίσει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη.

Τι κοινό έχουν Macron και Erdogan;

Τι κοινό έχουν Macron και Erdogan όταν είναι γνωστές οι πολύ κακές σχέσεις μεταξύ του Γάλλου Προέδρου και του Τούρκου Προέδρου με όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί τελευταία;
Ο Macron στην Γαλλία έχει καταποντιστεί στις δημοσκοπήσεις με μόλις το 32% των πολιτών να επιδοκιμάζει την διακυβέρνηση του.
Το πλήθος των κοινωνικών αντιδράσεων στην Γαλλία δεν έχει προηγούμενο ενώ το σχέδιο νόμου να μην χρησιμοποιείται φωτογραφικό υλικό όταν υπάρχει αστυνομική βία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Την ίδια στιγμή υπό πίεση βρίσκεται και το AKP το Κόμμα του Erdogan στην Τουρκία καθώς με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από 42,6% έχει υποχωρήσει στο 33,2% έναντι του αριστερού CHP στο 26,4%.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κόμμα του Erdogan είναι πατριωτικό ενώ φαίνεται ότι ενισχύονται οι φιλελεύθεροι με ποσοστό 13,4%.

Macron και Erdogan έχουν ευθύνη για την ένταση στην Μεσόγειο

Στην Ανατολική Μεσόγειο επικρατεί ένταση απόρροια των προκλητικών τακτικών τόσο της Τουρκίας όσο και της Γαλλίας.
Η Τουρκία δηλώνει ότι έχει την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο και διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στην θαλάσσια δικαιοδοσία αλλά και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Με το Oruc Reis και το Barbaros η Τουρκία επιβλήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλώντας και διασύροντας την Ελλάδα και την Κύπρο.
O Erdogan ακολουθεί μια στρατηγική υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας του – μοντέλο πατριώτη – εθνικιστή – το βασικό θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα που επί μήνες απλά παρακολουθεί την Τουρκία να μονοπωλεί την διπλωματία και τις εξελίξεις.
Την ίδια στιγμή ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ακολουθήσει σε τρία βασικά μέτωπα επικίνδυνη στάση, στην Ανατολική Μεσόγειο με το σχέδιο της Pax Mediterranean, στην Λιβύη όπου υποστηρίζει τον Haftar τον αντίπαλο της επίσημης κυβέρνησης της χώρας της GNA και επίσης έχει ακολουθήσει μια επικίνδυνα επιπόλαιη τακτική στην υπόθεση του Nagorno Karabakh….
Ως προεδρεύουσα χώρα η Γαλλία στην ομάδα Minsk ήταν εξαφανισμένη τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και εμφανίστηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην ήττα των αρμενίων χάνοντας το 38% με 40% των εδαφών του Nagorno Karabakh.
Image
Image
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης