Διεθνή

Macron: Δεν θα ανεχθούμε άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες από την Τουρκία

Macron: Δεν θα ανεχθούμε άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες από την Τουρκία
Η ΕΕ είναι ανοιχτή στο διάλογο με την Τουρκία υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Τη θέση ότι η ΕΕ δεν θα ανεχθεί άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες από την Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Οι νέες κυρώσεις που η ΕΕ ετοιμάζει για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας δείχνουν πως η ΕΕ δεν θα ανεχθεί άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην περιοχή της» υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση «απέδειξε την ικανότητά της να δείξει αυστηρότητα» απέναντι στην Τουρκία υιοθετώντας κυρώσεις για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο.
«Δώσαμε μία ευκαιρία στην Τουρκία τον Οκτώβριο, αλλά διαπιστώσαμε ομοφώνως ότι η Τουρκία συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες» είπε ο Macron, τονίζοντας πως οι νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνουν ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί πλέον αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.
Ωστόσο ο Macron υποστήριξε πως η Ευρώπη παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με την Τουρκία.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να λαμβάνει δράση προκειμένου να αντιμετωπίσει πληθώρα προκλήσεων.
«Αυτή η Σύνοδος Κορυφής ήταν ένα τεστ για την Ευρώπη και τα καταφέραμε, διότι καταλήξαμε με επιτυχία σε τρεις σημαντικές συμφωνίες τόσο χθες όσο και σήμερα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης