Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δυσαρεστημένο είναι το 60% των πολιτών με την πολιτική του Macron - Επέστρεψαν στις διαδηλώσεις τα «κίτιρνα γιλέκα»

Γαλλία: Δυσαρεστημένο είναι το 60% των πολιτών  με την πολιτική του Macron - Επέστρεψαν στις διαδηλώσεις τα «κίτιρνα γιλέκα»
Μόλις στο 37% η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου
Σχεδόν το 60% των Γάλλων πολιτών είναι δυσαρεστημένο με τον πρόεδρο Emmanuel Macron και τον πρωθυπουργό Jean Castex, σύμφωνα με μια νέα διαδικτυακή έρευνα.
Διενεργήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Δημόσιας Γνώμης (IFOP) και συνολικά 1.936 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω συμμετείχαν στην έρευνα.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των πολιτών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά τους για τις πολιτικές του Macron, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
Το 59% είναι επίσης δυσαρεστημένο με τον πρωθυπουργό Jean  Castex.

Μειώνεται και η δημοτικότητά του

 Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η δημοτικότητα του Macron μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε 38% τον Δεκέμβριο 2020.
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 37%.
Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο έδειξε επίσης ότι 7 στους 10 Γάλλους στη χώρα δεν εμπιστεύονται τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον Macron.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της επιδημίας είναι ανακόλουθα με τις διακηρύξεις της,.

Θετικός στον ιό ο Macron

Την Πέμπτη (17/12), το γραφείο του Γάλλου προέδρου  ανακοίνωσε ότι ο Macron είναι θετικός στον Covid.
Το Μέγαρο των Ιλισίων έκανε γνωστό πως ο Γάλλος πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ  PCR, αφού είχε ήπια συμπτώματα της νόσου.

Η επιστροφή των «κίτρινων γιλέκων»

Την ώρα που η δημοτικότητα του Macron κατρακυλά ένας γνώριμος «πονοκέφαλος» για τη γαλλική κυβέρνηση επιστρέφει.
Οι διαδηλωτές με τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν τις πολιτικές του Γάλλου προέδρου.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας στο Παρίσι και πραγματοποίησαν πορεία στην  πλατεία Chatelet.
Κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης Macron, οι διαδηλωτές φώναξαν: «Είμαστε εδώ ακόμα κι αν ο Macron δεν θέλει» και « Macron ετοιμάσου, θα σε πάμε σπίτι».
Image
Αστυνομική απαγόρευση

Οι διαδηλωτές επέκριναν το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη καθολική ασφάλεια, που μεταξύ άλλων απαγορεύει τη μετάδοση εικόνων με αστυνομικούς.
Οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού δεν επέτρεψαν τις διαδηλώσεις γύρω από την Εθνοσυνέλευση και στα Ηλύσια Πεδία.
Αρχικά οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ήταν συνεχείς και πραγματοποιούνταν κάθε Σάββατο από τον Νοέμβριο του 2018.
Τον Σεπτέμβριο 2020, βγήκαν ξανά στους δρόμους για πρώτη φορά μετά το πρώτο lockdown με αιτήματα για έναν πιο δίκαιο τρόπο ζωής στη Γαλλία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης