Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με την πλάτη στον τοίχο… ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει αντεπίθεση: Πρόταση μομφής, ερώτηση σε Ευρωβουλή, πορείες

Με την πλάτη στον τοίχο… ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει αντεπίθεση: Πρόταση μομφής, ερώτηση σε Ευρωβουλή, πορείες
Πρόταση μομφής σχεδιάζει o ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης
Σε περιδίνηση βρίσκονται για μία ακόμα φορά τα πολιτικά κόμματα μετά την αποκάλυψη για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Folli Follie.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε εχθές να εμπλέξει μέχρι και την… Μαρέβα Μητσοτάκη στο σκάνδαλο κίνηση που χαρακτηρίστηκε έως και γραφική από τους πολιτικούς κύκλους ενώ και η Endeavor –στην οποία ιδρυτικό μέλος είναι η γυναίκα του Πρωθυπουργού- διέψευσε τα όσα υποστήριξε η Κουμουνδούρου.

Πόλεμος εντυπώσεων και οσμή σκανδάλων

Πλέον, για το επόμενο διάστημα θα μαίνεται ένας μεγάλος πόλεμος εντυπώσεων που έχει μεν ξεκινήσει με την ασκούσα πολιτική στα θέματα της πανδημίας και της οικονομίας αλλά μεταφέρεται στην σφαίρα της μικροπολιτικής και των σκανδάλων.
Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται για δεύτερη φορά με την πλάτη στον τοίχο μετά τη δημοσιοποίηση της βίλας Τσίπρα.
Αυτή τη φορά εμπλέκονται τέσσερα τρανταχτά ονόματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου του Αλέκου  Φλαμπουράρη, πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι  η πρώτη φορά που καταγράφονται ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει ήδη αποτυπωθεί στην δημόσια σφαίρα η εμπλοκή του Νίκου Παππά στην υπόθεση Μιωνή και στην υπόθεση Καλογρίτσα.  

Πρόταση μομφής σχεδιάζει o ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει θεσμική αντεπίθεση για τα θέματα της πανδημίας και της κατάστασης της αγοράς και της οικονομίας.
Θέλει να στρέψει τα βλέμματα στην κυβερνητική πολιτική και όχι στο παρελθόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει -και δεν θα αργήσει να το πραγματοποιήσει- πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή συγκεκριμένα σε κάποιον υπουργό προκειμένου να φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά στην Βουλή.
Η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον Πρωθυπουργό καθώς θα πρέπει να υπερασπιστεί μία κυβερνητική διαχείριση που μέχρι τώρα έχει 4.000+ νεκρούς ενώ στο στόχαστρο μπορεί να βρεθεί και το οικονομικό επιτελείο καθώς η αγορά απειλείται με πολλά λουκέτα ενώ η ύφεση βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο αποτελώντας μία κορυφαία αρνητική επίδοση στην Ευρώπη.
Η πρόταση μομφής εν ολίγοις είναι μία διαδικασία που η κυβέρνηση θα πρέπει να βρίσκεται σε στάση άμυνας.

Ερώτηση στην Ευρωβουλή για τα βιβλία ΕΟΔΥ

Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη θεσμική κίνηση που μπορεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζεται να επαναφέρουν στο δημόσιο λόγο την υπόθεση με τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ που καταγράφονται τα κρούσματα του covid 19 αλλά φέρνοντας το θέμα στην Ευρωβουλή με ερωτήσεις ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός τους είναι το θέμα να πάρει μία μεγάλη δημοσιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αποσπάσουν έστω και μία δήλωση των αρμόδιων κύκλων της Κομισιόν.

Τρία πεδία αντιπαράθεσης

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Ιανουάριο 2021 θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση που θα περιλαμβάνει
1. Τα θέματα του εμβολιασμού με όλα τα «παρατράγουδα» που ενδεχομένως να δημιουργηθούν
2. Το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για το νέο σώμα αστυνόμευσης και φύλαξης των πανεπιστημίων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος και η στρατηγική του είναι να ξεσηκώσει το φοιτητικό κίνημα.
3. Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα φέρει στο ωράριο, τις υπερωρίες όπου η αξιωματική αντιπολίτευση θα θελήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πορείες και απεργίες.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης