Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι «πατέντες» Γκότση για την Folli Follie που είχαν φέρει παραιτήσεις και καρατομήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Οι «πατέντες» Γκότση για την Folli Follie που είχαν φέρει παραιτήσεις και καρατομήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Oι διαφωνίες για τον υπολογισμό της ζημίας από τη Folli Follie και τον… αέρα των Κουτσολιούτσων μεταξύ Προέδρου και Διοικητικών Στελεχών
Πολλά τυχαία γεγονότα συνέβησαν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Folli Follie (Μάιος 2019) γεγονός που και μετά τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της PwC δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.
Στο διάστημα αυτό είχαμε δύο αποχωρήσεις-μετακινήσεις  στελεχών που βρίσκονταν επί χρόνια στις θέσεις τους παρά τις αλλαγές διοικήσεων και κυβερνήσεων.
Ωστόσο η μετακίνηση που είχε προκαλέσει αίσθηση ήταν αυτή της επικεφαλής της Διεύθυνσης Συναλλαγών κας Ανθής Δριστά.
Μια μετακίνηση που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με καρατόμηση καθώς μεταφέρθηκε ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Μελετών όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Δεν έκανε χατίρια

Τότε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η κας Δριστά βρέθηκε σε άλλη θέση γιατί δεν είχε κάνει τα «χατίρια» του Προέδρου κυρίου Γκότση στην υπόθεση Folli Follie.
Οι πληροφορίες μάλιστα ουδέποτε διαψεύστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και αλληλογραφία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η οποία είναι αναμενόμενο να αναζητηθεί αρμοδίως.

Ποια ήταν τα χατίρια αυτά;

Να υπολογίσει με τον τρόπο του Προέδρου τη ζημία που προκλήθηκε στους επενδυτές της Folli Follie αλλά και το όφελος που αποκόμισε η οικογένεια Κουτσολιούτσου.
Το πως ήθελε να τα υπολογίσει ο Πρόεδρος είναι ένα ερώτημα.
Σημειώνεται ότι στη θέση της κας Δριστά τοποθετήθηκε ως νέος Διεθυντής ο αμέσως επόμενος στην ιεραρχία κ. Παναγιώτης Ιωάννου ο οποίος παραμένει ακόμα και σήμερα.
Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Ιωάννου ήξερε να κάνει λογαριασμό με τις μεθόδους που επιθυμούσε ο κ. Γκότσης και αν προσυπέγραψε στις μεθόδους αυτές.

Ο ανιψιός

Σημειωτέον ότι, χωρίς αυτό να αποτελεί κρίση για την αξία του κ. Ιωάννου, είναι ανιψιός του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤΧΣ κας  Φραγκάκη η οποία ήταν της επιρροής του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ κου Γιάννη Δραγασάκη του οποίου επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Κεφαλαιαγοράς ήταν
Επισημαίνεται ότι λίγο μετά την κα Δριστά είχε υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της, η επί δεκαπενταετία επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας των ΑΧΕΠΕΥ κα Διαμαντοπούλου.
Άραγε είχαν όλα αυτά σχέση με την εποπτεία της Χρηματιστηριακής που έπαιζε αέρα και με παρένθετα πρόσωπα η οικογένεια Κουτσολιούτσου;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης