Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι 6 στόχοι του Κωστή Χατζηδάκη ως υπουργού Εργασίας και οι κοινοί παρονομαστές στις αλλαγές στο εργασιακό

Οι 6 στόχοι του Κωστή Χατζηδάκη ως υπουργού Εργασίας και οι κοινοί παρονομαστές στις αλλαγές στο εργασιακό
Ως κοινούς παρονομαστές περιέγραψε επιχειρήσεις και εργαζόμενους ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
Ως κοινούς παρονομαστές περιέγραψε επιχειρήσεις και εργαζόμενους ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και σε όλους αυτούς που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια για την απονομή των συντάξεών τους.
Ο νέος υπουργός Εργασίας προδιάγραψε τους έξι στόχους για το επόμενο διάστημα που σχετίζονται με:

1. Σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο:
Στόχος θα είναι η αγορά εργασίας να προσαρμοστεί στις ραγδαίες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε η οικονομία  μας να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα μοναδικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Ως προς το νέο νόμο οι ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.
Θα ενισχύσουν στην πράξη την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
Θα προωθήσουν ρυθμίσεις που θα στηρίζονται σε αυτά που ήδη ισχύουν στις προηγμένες χώρες και θα κάνουν πιο διαφανή, και τελικά πιο αξιόπιστη, τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με το οποίο φυσικά θα διαβουλευόμαστε σε διαρκή βάση αυτής.

2. Ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος:
Η μεταρρύθμιση αυτή θα στηρίζεται στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές -σε πολιτικές που εφαρμόζουν ακόμα και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση- και  θα προστατεύσει τις συντάξεις των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας χωρίς να θίγει τους παλιούς.
Ξεκινάει από τη διαπίστωση ότι έχουν αλλάξει πλήρως τα δημογραφικά δεδομένα και η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων, αλλά και από τη συνειδητοποίηση της ανάγκης ο εργαζόμενος να μπορεί να προσδιορίσει ως ένα βαθμό το ύψος της σύνταξής του.  

3. Απόδοση εκκρεμών συντάξεων:
Στόχος είναι όσο πιο γρήγορα και οργανωμένα γίνεται να αποδοθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων. 
Παράλληλα, προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση του ψηφιακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με στόχο η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων να γίνεται με ταχύτητα και διαφάνεια.  

4. Πολιτική κοινωνικής προστασίας:
Αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  
o    Επέκταση του στεγαστικού επιδόματος
o    Αύξηση του επιδόματος παιδιού με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος
o    Και στήριξη των συμπολιτών με αναπηρία.

5. Ισότητα των φύλων:
Ιδιαίτερα η ισότητα των φύλων είναι ένα ζήτημα για το οποίο είναι ανεπίτρεπτο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα του 2021 να υπάρχουν ακόμα διακρίσεις.  

6. Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας:  
Χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάρτιση, για την προσαρμογή της αγοράς εργασίας, για την στήριξη των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, για την μετάβαση, στην μετά κορωνοιό εποχή, θα αντιμετωπιστούν ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.  

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonopaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης