Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα ιστορικά υψηλά για την Profile – Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων για τον κλάδο

tags :
Νέα ιστορικά υψηλά για την Profile – Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων για τον κλάδο
Οι προοπτικές από τα έργα που αναμένονται στην Ελλάδα, κάνουν λόγο για δυνατότητες αύξησης του τζίρου τα επόμενα έτη 60-70%
Σχετικά Άρθρα

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή της Profile, με την τιμή να είναι στα 5,40 ευρώ (+2%) και την αποτίμηση στα 64 εκατ. ευρώ.
Το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις μετοχές του κλάδου, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, λόγω των προσδοκιών για τα μεγάλα έργα, ωθεί υψηλότερα την τιμή της μετοχής.
Στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν τον κλάδο, σημειώνουν πως μπορεί οι αποτιμήσεις να δείχνουν υψηλές, όπως υπάρχει μεγάλο discount με τις εταιρείες του εξωτερικού και κυρίως με τις ευρωπαϊκές.
Η Profile είχε εμφανίσει στο εννεάμηνο μείωση πωλήσεων 3,5% και είχαν διαμορφωθεί στα 9,7 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων είχαν μειωθεί στις 870 χιλ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ.
Profile.jpgΗ ισχυρή ταμιακή θέση την κάνει να ξεχωρίζει μεταξύ των εταιρειών του κλάδου καθώς στο εννεάμηνο είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 11 εκατ. ευρώ και αν υπολογιστεί και η πώληση ιδίων μετοχών που έγινε στο τέταρτο τρίμηνο, εκτιμάται ότι η ρευστότητα αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να «μεγαλώσει» μέσω εξαγορών και να αξιοποιήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με δεδομένο και το γεγονός ότι τα επιτόκια είναι πλέον μηδενικά.
Οι προοπτικές από τα έργα που αναμένονται στην Ελλάδα, κάνουν λόγο για δυνατότητες αύξησης του τζίρου τα επόμενα έτη 60-70%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Profile επαναλαμβάνει σε ποσοστό 70% το τζίρο της.
Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επιβεβαιώνεται στο μετοχολόγιο της εταιρείας, όπου οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως κατέχουν περίπου το 13% του συνόλου των μετοχών, ενώ αν προστεθούν και οι εγχώριοι θεσμικό το ποσοστό ανεβαίνει στο 24%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης