Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι αγορές της Invesco δίνουν ώθηση 7% στη μετοχή της Ελλάκτωρ

Οι αγορές της Invesco δίνουν ώθηση 7% στη μετοχή της Ελλάκτωρ
Όπως έγραψε από χθες το BN, η Invesco των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου αγόρασε το 18,33% των αδελφών Καλλιτσάντση
Σχετικά Άρθρα

Ώθηση στη μετοχή της Ελλάκτωρ δίνουν οι πληροφορίες για εξάσκηση της option από την Invesco η οποία μάλιστα συνεχίζει τις αγορές μετοχές, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 25,5%.
Η μετοχή μετά από την πτώση που κατέγραψε στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους, από χθες αντιδρά ανοδικά και σήμερα ενισχύεται κατά 7% περίπου με την τιμή να είναι στα 1,66 ευρώ.
Να σημειωθεί πως λόγω των αγορών που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και από τις δύο πλευρές που διεκδικούν τη διοίκηση, οι όγκοι συναλλαγών έχουν μειωθεί σημαντικά.
Έτσι σήμερα η άνοδος έχει γίνει με συνολικό όγκο 218 χιλ. τεμαχίων, ενώ η αποτίμηση ανέρχεται στα 355 εκατ. ευρώ.
Όπως έγραψε από χθες το BN, η Invesco των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου αγόρασε το 18,33% των αδελφών Καλλιτσάντση.
Επιπλέον συνέχισε τις αγορές με αποτέλεσμα να ελέγχει πλέον συνολικά περίπου 55 εκατ. μετοχές.
Ο έτερος διεκδικητής, η Reggeborgh Invest φέρεται να ελέγχει περίπου το 30,5% των μετοχών μαζί με την option για τις μετοχές του Λ.Μπόμπολα.
Η Invesco αναμένεται να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το σχέδιο της για την οικονομική ανάταξη και ισχυροποίηση του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο προσέλκυσης των υπολοίπων μετόχων με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, όχι μόνο το ομολογιακό ή πιθανή δημόσια πρόταση αλλά και άλλους σχεδιασμούς που θα δείξουν ότι θέλει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους μετόχους.
Η Invesco θα ήταν διατεθειμένη να αγοράσει το 14,23% των μετοχών που κατέχει άμεσα η Reggeborgh εάν κερδίσει στην κούρσα διεκδίκησης του Ελλάκτωρα.
Επίσης θα προσεγγίσει τις τράπεζες και τα αμοιβαία τους κεφάλαια τα οποία κατέχουν περίπου το 5% των μετοχών ειδικά Eurobank και Alpha bank έχουν τις περισσότερες μετοχές Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα παρουσιάζει τους στόχους στους βασικούς επιχειρηματικούς άξονες του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου στον Ελλάκτωρα μεταξύ 50 και 70 εκατ ευρώ.
Θα περιλαμβάνει κινητροδοσία στους εργαζομένους με stock option και άλλα bonus ώστε να υποστηρίξουν το σχέδιο επιχειρηματικής ανάκαμψης του Ελλάκτωρα που έχει καλά περιουσιακά στοιχεία αλλά πρέπει να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.
Στην Invesco θεωρούν ότι η μάχη τώρα ξεκινάει στον Ελλάκτωρα ο οποίος πρέπει να παραμείνει αυτόνομος, να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποκτήσει ξανά προστιθέμενη αξία.
Εάν το σχέδιο της Invesco υλοποιηθεί γιατί και η Reggeborgh είναι ακόμη στο παιχνίδι της διεκδίκησης… τότε δεν θα αποκλειόταν η μετοχή του Ελλάκτωρα να διπλασιαστεί μετά την αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης