Τελευταία Νέα
Speculator

Οι ξένοι προτείνουν έκδοση 30ετούς, ο ΟΔΔΗΧ θέλει... ασφαλές 10ετές

Οι ξένοι προτείνουν έκδοση 30ετούς, ο ΟΔΔΗΧ θέλει... ασφαλές 10ετές
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θέλει να εκδώσει 10ετές ομόλογο το οποίο σήμερα θα είχε επιτόκιο 0,75%.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζουν οι μεγάλες ξένες τράπεζες που είναι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς στην ελληνική αγορά ομολόγων να προτείνουν έκδοση 30ετούς ομολόγου το οποίο σήμερα θα έφερε επιτόκιο 1,40%.
Το βασικό επιχείρημα είναι ότι σε βάθος μηνών ίσως να αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, οπότε η Ελλάδα πρέπει να κλειδώσει ένα επιτόκιο σε πολύ μακροπρόθεσμο ομόλογο.

Ο ΟΔΔΗΧ θέλει 10ετές ομόλογο 

Ωστόσο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θέλει να εκδώσει 10ετές ομόλογο το οποίο σήμερα θα είχε επιτόκιο 0,75%.
Να σημειωθεί ότι πιθανότερο σενάριο για τον χρόνο της δημοπρασίας είναι 26 Ιανουαρίου 2021 ή 2 Φεβρουαρίου 2021.
Πάντως κατά το 2021 το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να συγκεντρώσει άλλα 10-12 δισεκ. ευρώ απόρροια των καθυστερήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο ΟΔΔΗΧ επιφορτίζεται μεγάλο βάρος ώστε ταμειακά η Ελλάδα να διαθέτει ρευστότητα χωρίς να αλλοιώσει ουσιωδώς το μαξιλάρι ρευστότητας που ήδη διαθέτει και ανέρχεται στα 36 δισεκ. ευρώ.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά αν και εσχάτως παρατηρούνται κάποιες πωλήσεις αλλά σε γενικές γραμμές με το 10ετές στο 0,67% βρίσκονται πλησίον ιστορικών χαμηλών σε αποδόσεις και ιστορικών υψηλών σε τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης