Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Να ανοίγουν μία – μία οι δραστηριότητες για να ελέγχεται καλύτερα η επιδημία

Βατόπουλος: Να ανοίγουν μία – μία οι δραστηριότητες για να ελέγχεται καλύτερα η επιδημία
Θα πρέπει να περιμένουμε τον εμβολιασμό για να ανοίξουν όλα τα καταστήματα είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Να ανοίγουν μία – μία οι δραστηριότητες προκειμένου να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η εισήγηση των επιστημόνων, όπως υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βατόπουλος δεν αποκάλυψε τι θα εισηγηθεί στην αυριανή σύσκεψη των επιστημόνων για το εάν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο ή η γ’ λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα 18/1.
«Εισηγούμαστε οι δραστηριότητες να ανοίγουν μία-μία, προκειμένου να μπορεί να ελεγχθούν καλύτερα οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα» ανέφερε ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας πως η επιβολή τοπικών lockdown θα μπορούσε να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση, με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν μετακινήσεις μεταξύ των νομών.
Παράλληλα ο κ.Βατόπουλος τάχθηκε υπέρ της άρσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων, όπως για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ παραδέχθηκε πως η κατάσταση στα σχολεία είναι δύσκολη τώρα τον χειμώνα από τη στιγμή που ζητείται ο συνεχής αερισμός των αιθουσών, που είναι επιβεβλημένος στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον ιό.
Ο κ.Βατόπουλος προειδοποίησε πως οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας, θα οδηγήσει σε άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον εμβολιασμό για να ανοίξουν όλα τα καταστήματα, εκτιμώντας ότι το 70% της ανοσίας του πληθυσμού, θα επιτευχθεί το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης