Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νίκος Νύκτας, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Όταν ανοίξει ο τουρισμός, θα είμαστε μπροστάρηδες

tags :
Νίκος Νύκτας, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Όταν ανοίξει ο τουρισμός, θα είμαστε μπροστάρηδες
Το Βόρειο Αιγαίο έχει εξαιρετικές παραλίες, έχει πολιτισμό και σίγουρα κάθε νησί έχει την ιδιαιτερότητά του και όλα μαζί απαρτίζουν έναν προορισμό εξαιρετικό
Για τις προοπτικές αναρρίχησης των μεγεθών του τουρισμού στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας.
«Ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης και οικονομίας. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε έτοιμοι τώρα που ανασχεδιάζεται ο χάρτης του τουρισμού παγκοσμίως για να πάρουμε τη θέση που πραγματικά μας αξίζει. Το Βόρειο Αιγαίο έχει εξαιρετικές παραλίες, έχει πολιτισμό και σίγουρα κάθε νησί έχει την ιδιαιτερότητά του και όλα μαζί απαρτίζουν έναν προορισμό εξαιρετικό. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα χρόνια παλαιότερα διότι δεν έχει αναπτυχθεί πολύ ο τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νύκτας.
«Πρόθεσή μας είναι και εμένα και του περιφερειάρχη μας να ξεκολλήσουμε από αυτή τη θέση που δεν μας τιμά καθόλου και να προχωρήσουμε πάρα πολύ ψηλά. Επενδύουμε περισσότερο στον τουρισμό, έχουμε δώσει περισσότερα στον προϋπολογισμό για τον τουρισμό και παλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι την ημέρα που θα ανοίξει ο τουρισμός και θα σταματήσει η πανδημία. Να είστε σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε μπροστάρηδες», λέει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου. «Εμάς η φιλοσοφία μας είναι να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον τουρισμό», προσθέτει ο Νίκος Νύκτας, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89025

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης