Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του πακέτου μέτρων τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ

Κομισιόν: Θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του πακέτου μέτρων τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέχρι την έγκριση του πακέτου μέτρων από το αμερικανικό Κογκρέσο δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισίον

Σχετικά Άρθρα

Χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανακοίνωση στις ΗΠΑ του πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο πλήρης αντίκτυπός των μέτρων δεν θα καταστεί εμφανής μέχρι το πακέτο μέτρων τόνωσης να λάβει το δρόμο της έγκρισης από το Κογκρέσο.

Επενδύσεις

Ο Biden ανακοίνωσε την πρόταση πακέτου τόνωσης την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται τολμηρές επενδύσεις για να επανεκκινηθεί η οικονομία και να επιταχυνθεί η διανομή εμβολίων σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Η κατάλληλη συγκυρία

«Αυτό το πακέτο ανακοινώθηκε στην κατάλληλη συγκυρία καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταθεί τους τελευταίους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις καθώς το πακέτο θα συζητηθεί σ το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε είναι πρόωρο να εξαχθούν οριστικά και λεπτομερή συμπεράσματα σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ».
Η παγκόσμια οικονομία ψάχνει ανακτήσει το ρυθμό ανάπτυξής της μετά το πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού και είναι επιτακτικής ανάγκη η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, σημείωναν κύκλοι της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης