Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Τα δανεικά Κουτσολιούτσου από το Βασιλάκη και τα πάρε δώσε με μετοχές και επιταγές

Αποκάλυψη: Τα δανεικά Κουτσολιούτσου από το Βασιλάκη και τα πάρε δώσε με μετοχές και επιταγές

Τι αποκαλύπτεται από τα παραρτήματα 4.500 σελίδων της ενδιάμεσης έκθεσης της PwC

Μια απίστευτη ιστορία όπου η οικογένεια Βασιλάκη της Aegean δανείζει τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο επειδή ο τελευταίος έχει …. ταμειακή στενότητα στα τέλη του 2008 με σωρεία ερωτημάτων για τη νομιμότητα της συναλλαγής, για χειραγώγηση και κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης προκύπτουν από τα παραρτήματα 4.500 σελίδων της ενδιάμεσης έκθεσης της FF που έχει περιέλθει στην κατοχή του bankingnews και η μελέτη τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα σε emails, extrait και έγγραφα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα της PwC και τα οποία παρουσιάζει σήμερα το bankingnews προκύπτουν τουλάχιστον περίεργες συναλλαγές.

Οι όροι

Ειδικότερα σε επιστολή με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2008 του Δ Κουτσολιούτσου προς τον Θ Βασιλάκη καταγράφονται οι όροι της συμφωνίας στα πλαίσια της διευκόλυνσης που ο δεύτερος συμφώνησε να παράσχει στον πρώτο προκειμένου να ενισχυθεί η ταμειακή του ρευστότητα!!!
Θα περίμενε κάποιος να πρόκειται για μια απλή δανειακή σύμβαση. Όμως δεν είναι έτσι καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει

  1. Πώληση από Δ Κουτσολιούτσο μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής 806.451 μετοχών της Folli Follie προς τον κ. Βασιλάκη έναντι 6,2 ευρώ ανά μετοχή ή 5 εκ ευρώ περίπου με καταβολή αυθημερόν!!!
  2. Ο κ. Κουσολιούτσος αναλαμβάνει να επαναγοράσει τις μετοχές στις 10/02/2009 στην ίδια τιμή και προς εξασφάλιση της πλευράς Βασιλάκη εκδίδει επιταγή ύψους 5,5 εκ ευρώ σε διαταγή του μακαρίτη Θ Βασιλάκη.
  3. Ο κ. Κουτσολιούτσος συμφωνεί ότι σε περίπτωση που έως τις 10/02/2009 δεν έχει επιστρέψει τα λεφτά τότε η πλευρά Βασιλάκη θα μπορεί να πουλήσει όλες τις μετοχές όπου θέλει και εφ όσον το ποσό δεν επαρκεί για την κάλυψη του δανείου των 5 εκ ευρώ θα μπορεί να εισπραχθεί μέσω της επιταγής.
  4. Εφ όσον η οφειλή εισπραχθεί από την πλευρά Βασιλάκη με οποιδήποτε τρόπο τότε οι υπολειπόμενες μετοχές θα μεταβιβαστούν στον κ. Κουτσολιούτσο.


Η Εμμανουέλα Βασιλάκη και ο Τζώρτζης

Το βέβαιο είναι ότι ο Δ Κουτσολιούτσος δεν τήρησε την συμφωνία για επιστροφή του ποσού την 10η Φεβρουαρίου του 2009.
Και αυτό φαίνεται από την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ όχι του Θ Βασιλάκη αλλά της κας Εμμανουέλας Βασιλάκη και του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Η κ. Βασιλάκη εμφανίζεται η ίδια να κινεί αποκλειστικά την υπόθεση δεδομένου ότι αναφέρει την λέξη «κατέθεσα».
Βέβαια οι τα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση της PwC δεν αρκούν να μας διαφωτίσουν για την ακριβή εξέλιξη της υπόθεσης.
Είναι βέβαιο ότι η ιστορία τράβηξε μήνες και με τουλάχιστον περίεργες συναλλαγές.
Η κα Εμμανουέλα Βασιλάκη στις 13-5-2019 στέλνει επιστολή όχι στον Δημήτρη αλλά στο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο όπου αναφέρει ότι στις 19-12-2018 κατέθεσε 4.966.945 ευρώ και ότι ο πατέρας του εξέδωσε επιταγή 5 εκ ευρώ (όχι 5,5 εκ που αναφερόταν στο κείμενο συμφωνίας) .
Προκύπτει μια διαφορά μεταξύ ποσού που καταβλήθηκε και επιταγής 33.055 ευρώ ενώ οι τόκοι κατά την κα Βασιλάκη για 53 ημέρες ήταν 48.322 ευρώ άρα ο Δ Κουτσολιούτσος χρωστούσε επιπλέον 15267 ευρώ.
Όπως αναφέρει η κα Βασιλάκη μέχρι εκείνη τη στιγμή με εντολή Τζώρτζη Κουτσιλούτσου είχε πωλήσει μετοχές αξίας 1,625 εκ ευρώ του έχει δώσει μετρητά 500.000 ευρώ και μετά την αφαίρεση της διαφοράς των τόκων του οφείλει 1,11 εκ ευρώ.
Στις 9-7-2009 η κα Βασιλάκη στέλνει και άλλη επιστολή προς τον κ. Κουτσολιούτσο που φαίνεται ότι έχει πουλήσει 476.395 μετοχές από τις 800.000 απομένουν 323.605 ενώ έχει μεσολαβήσει και άλλη επιστολή στις 29-5-2009.
Λόγω ανόδου της μετοχής έχουν εισπραχθεί 5,442 εκ ευρώ. έχουν καταβληθεί στην πλευρά Κουτσολιούτσου 2.83 εκ ευρώ και απομένει πληρωμή μείον τόκων 2,597 εκ ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η πληρωμή χρημάτων στην πλευρά Κουτσολιούτσου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένου ότι ο ίδιος είχε λάβει δανεικά…
ΥΓ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει την ενδιάμεση έκθεση και προφανώς έχει λάβει γνώση και αυτών των συναλλαγών

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης