Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με εκπτώσεις έως 70% ανοίγει το λιανεμπόριο - Πότε θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Με εκπτώσεις έως 70% ανοίγει το λιανεμπόριο - Πότε θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
Οι επιχειρήσεις θα καλωσορίσουν τους καταναλωτές με το μόνο περιορισμό να κάνουν τα ψώνια τους σε διάστημα 2 ωρών

Επιστροφή στην κανονικότητα για χιλιάδες μικρές μεσαίες και μεγάλες του λιανεμπορίου από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Οι επιχειρήσεις θα καλωσορίσουν τους καταναλωτές με το μόνο περιορισμό να κάνουν τα ψώνια τους σε διάστημα 2 ωρών από τη στιγμή που θα λάβουν μήνυμα στο κινητό ντους για μετακίνηση με σκοπό την αγορά αγαθών από το 13033.
Όμως οι επιχειρηματίες ανοίγουν τα καταστήματά τους και τις επιχειρήσεις τους με το φόβο να κατεβάσουν ρολά στην περίπτωση που τα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίσουν γρήγορη αύξηση σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι εάν δεν τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση θα επαναφέρει το κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Σταύρος Καφούνης που να σημειωθεί πρωτοστάτησε για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε στο ΒΝ ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το άνοιγμα των καταστημάτων και όλες οι πλευρές να εφαρμόσουν με θρησκευτική ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα διότι το λιανεμπόριο πρέπει παραμένει ανοιχτό κι οι μετακινήσεις των καταναλωτών να γίνονται με απόλυτη ασφάλεια.
Για την αγορά διευκρίνισε ότι υπάρχει εμπόρευμα …για όλους και σε τιμές ελκυστικές.
Οι εκπτώσεις στη ένδυση και υπόδηση θα φτάνουν έως το 70% και σε αυτό το καθεστώς θα παραμένουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος προτρέπει τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν την ελευθερία των μετακινήσεων αλλά να μη θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία του λιανεμπορίου δίνοντας την εικόνα συνωστισμού σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους όπως είναι η Ερμού.

Στα 5 δισ ευρώ η αξία των Χειμερινών Εκπτώσεων

Η αγορά των χειμερινών εκπτώσεων αποτιμάται στα 5 δισ ευρώ και στην περίπτωση που οι καταναλωτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα των επιχειρήσεων αφού θα βάλουν στις βιτρίνες των καταστημάτων το ύψος των εκπτώσεων αναμένεται να λειτουργήσει ως μαγνήτης.
Συνολικά 32 ΚΑΔ επιστρέφουν στην καθημερινότητα και μαζί τους 140.000 εργαζόμενοι.
Το jumbo , το ΙΚΕΑ τα Εμπορικά Κέντρα και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις από σήμερα θα είναι σηκώσουν τα ρολά των καταστημάτων για
να υποδεχθούν τους καταναλωτές τηρώντας με συνέπεια τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά COVID 19.

Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

Πάντως τα ρολά δεν ανέβηκαν για τα καταστήματα του ΟΠΑΠ και των επιχειρήσεων της εστίασης η οποία όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί κι τον Ιανουάριο πριν ληφθεί κάποια θετική απόφαση.
Πρώτα θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου για να στρωθεί το χαλί για την εστίαση.
Πιο θετικά είναι τα πράγματα για τα καταστήματα του ΟΠΑΠ , τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, επιτρέποντας την είσοδο των παιχτών στο κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.
Ο κλάδος της Εστίασης έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και δεν διαφαίνεται ότι πρόκειται να ανοίξει άμεσα.
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Λιάρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης τονίζει ότι το άνοιγμα των επιχειρήσεων πρέπει να γίνει οργανωμένα και με σχέδιο και κυρίως να γνωρίσουμε εκ των προτέρων τους όρους επαναλειτουργίας με οικονομικούς όρους ενώ πρέπει να αποφευχθεί κάθε προοπτική με τη λογική του ακορντεόν άνοιξε σήμερα και κλείσε αύριο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης