Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με αυξημένους όγκους στο -7% από την αρχή του έτους η ΕΥΑΘ – Μια ματιά στα θεμελιώδη

tags :
Με αυξημένους όγκους στο -7% από την αρχή του έτους η ΕΥΑΘ – Μια ματιά στα θεμελιώδη
Η τιμή της μετοχής έκλεισε χαμηλότερα από τον εκθετικό των 200 ημερών αλλά και των 100 ημερών, οι οποίοι διέρχονται σχεδόν από το ίδιο σημείο (4,17 ευρώ)
Σχετικά Άρθρα

Εντύπωση προκαλεί η πορεία της ΕΥΑΘ στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών και η μετοχή έχει συμπληρώσει τρεις πτωτικές.
Από την αρχή του έτους υποχωρεί σχεδόν 7% και έχει επιβαρυνθεί η τεχνική εικόνα.
Από τα 4,39 ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020, έχει υποχωρήσει στα 4,09 ευρώ, ενώ χθες (18/1) κατέγραψε χαμηλό στα 4,02 ευρώ.
Ο όγκος στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου αυξήθηκε σχεδόν στις 100 χιλ. τεμάχια, όταν στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχε υπερβεί τις 8 χιλ. τεμάχια. ΕΥΑΘ.jpg
Χθες είχε όγκο 24 χιλ. τεμάχια αλλά στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 17 χιλ. τεμάχια.
Η πιθανή αποχώρηση κάποιου επενδυτή με μεγάλο αριθμό μετοχών, πιθανότατα ευθύνεται για την πορεία της μετοχής και φυσικά σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής και τη μείωση του όγκου στο ΧΑ στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η τιμή της μετοχής έκλεισε χαμηλότερα από τον εκθετικό των 200 ημερών αλλά και των 100 ημερών, οι οποίοι διέρχονται σχεδόν από το ίδιο σημείο (4,17 ευρώ).
Η αποτίμηση έχει διαμορφωθεί στα 148,4 εκατ. ευρώ, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 73,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 13,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 25%.
Τα παραπάνω διαμορφώνουν εταιρική αξία (75 εκατ. ευρώ) και δείκτη EV/EBITDA 4,2 φορές με τα EBITDA του εννεαμήνου!
Επιπλέον η καθαρή θέση ήταν στα 186,7 εκατ. ευρώ που διαμορφώνει p/bv 0,77 φορές.
Τα 4 ευρώ αποτελούν καλή στήριξη για τη μετοχή, ενώ χαμηλότερα υπάρχει η στήριξη των 3,80 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης