Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στην ατζέντα των ταξιδιωτών κατά την κράτηση

tags :
Ποιες είναι οι προτεραιότητες στην ατζέντα των ταξιδιωτών κατά την κράτηση
Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ήταν υψηλή μετά το πρώτο κλείδωμα
Οι ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν χώρες με χαμηλά επίπεδα COVID-19 και η ασφάλιση είναι η επόμενη προτεραιότητα κατά την κράτηση. Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζουν την τιμή της.
Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας της AllClear Travel Insurance. Η ασφαλιστική εταιρεία παρακολούθησε το συναίσθημα των Βρετανών καταναλωτών για τα ταξίδια σε όλα τα επίπεδα. Στο κλείδωμα και στην ανταπόκριση για τα εμβόλια, για να δώσει προβλέψεις για το πώς θα μοιάζει η βιομηχανία το 2021.
Η έρευνα διεξήχθη στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του 2020. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.
Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ήταν υψηλή μετά το πρώτο κλείδωμα. Με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να θέλουν διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι.

Οι προτεραιότητες στην ατζέντα των ταξιδιωτών κατά την κράτηση

Η ασφάλεια ήταν σημαντική προτεραιότητα, παρά την τιμή της.
* Περισσότερους από δύο στους πέντε ερωτηθέντες (44%) θέλουν να επισκεφθούν μια χώρα με χαμηλά επίπεδα COVID-19.
* Το 36% δήλωσε ότι θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή ασφαλιστική κάλυψη, που να συμπεριλαμβάνει και το COVID-19, ήταν η κορυφή της ατζέντας τους.

Οι προτεραιότητες σε ταξιδιώτες άνω των 55 ετών

* Το 56% έναντι 28% κάτω των 34 ετών, είναι πιο πιθανό να επιλέξουν έναν προορισμό με βάση το ρεκόρ ασφαλείας COVID-19.
* Το 51% θέλουν την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη (σε αντίθεση με τη φθηνότερη) που θα τους καλύπτει πλήρως για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων COVID-19.
Οι ταξιδιώτες ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν 1.335 λίρες περισσότερο από ότι συνήθως στις διακοπές τους για να διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια τους θα ήταν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.
Αυτό αυξήθηκε σε 1.650 λίρες για όσους έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας.
Το φθινόπωρο του 2020, όταν οι περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν να γίνονται πιο αυστηροί, η έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των ατόμων που θέλουν να κάνουν κράτηση για ένα διάλειμμα μικρών αποστάσεων, διπλασιάστηκε από 24% τον Ιούλιο σε 51% τον Νοέμβριο.
Η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων τριπλασιάστηκε, από 10% τον Ιούλιο σε 30% τον Νοέμβριο.
Με τις ειδήσεις για το εμβόλιο στα τέλη του 2020, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) δήλωσαν ότι θα νιώθουν άνετα να κάνουν ξανά διακοπές, καθώς το ταξίδι ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τα σχέδια το 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης