Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη VW – Tesla για την κινεζική αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Μάχη VW – Tesla για την κινεζική αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Το 2020, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8% και έφθασαν το 1,1 εκατομμύριο οχήματα ενώ μόνο τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις άγγιξαν τις 206.000

Σχετικά Άρθρα
Σκληρή «μάχη» δίνουν Volkswagen και Tesla, οι οποίες προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην πολλά υποσχόμενη και ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Νέα μοντέλα

Πρόσφατα, η Tesla, η οποία από το 2019 διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα της Ασίας, «λάνσαρε» το Model Y, με τιμή πώλησης τα 339.900 γουάν.
Σήμερα, ήταν η σειρά της Volkswagen να προωθήσει το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κινεζική FAW Group.
Ο λόγος για το ID.4, η τιμή του οποίου εκκινεί στα 199.900 γουάν, δηλαδή στα 30.800 δολάρια.

Οι τιμές

Ποσό σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το νέο μοντέλο της Tesla, εξέλιξη η οποία δεν αποκλείεται να διαδραματίσει καίριο ρολο στη «μάχη» ελέγχου της τεράστιας κινεζικής αγοράς.
Το μοντέλο της VW έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αυτονομίας 550 χιλιομέτρων για όσους διαθέτουν λίγο πιο «βαθύ» πορτοφόλι (σ.σ. τιμή πώλησης από 219.900 γουάν).

H αγορά

Η Κίνα αποτελεί βασική αγορά για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων προέρχεται από την αχανή χώρα της ανατολικής Ασίας.
Κατά τη διάρκεια του 2020, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8% και έφθασαν το 1,1 εκατομμύριο, ενώ μόνο τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις άγγιξαν τις 206.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης