Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στράτος Ιωάννου, περιφέρεια Ηπείρου: Δίνοντας βαρύτητα στην εξωστρέφεια, αυξήσαμε την τουριστική κίνηση

tags :
Στράτος Ιωάννου, περιφέρεια Ηπείρου: Δίνοντας βαρύτητα στην εξωστρέφεια, αυξήσαμε την τουριστική κίνηση
Η Ήπειρος είναι μία περιοχή που κάποιος μπορεί να έρθει να κάνει τις διακοπές του και είναι για όλα τα βαλάντια
Για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και για τις δράσεις που υλοποιεί η περιφέρεια Ηπείρου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τουριστικής της ταυτότητας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Στράτος Ιωάννου, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου.
«Η Ήπειρος και γενικά οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες πάντα στήριζαν την ελληνική οικογένεια, γιατί η Ήπειρος είναι μία περιοχή που κάποιος μπορεί να έρθει να κάνει τις διακοπές του και είναι για όλα τα βαλάντια, δεν είναι μόνο για ακριβό τουρισμό ή για μεσαίο ή για φθηνό. Μπορείς να βρεις οτιδήποτε σε πολύ καλές τιμές και να υπάρχει η σχέση ποιότητας-τιμής, που είναι πολύ σημαντική. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ηπειρώτική φιλοξενία που είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και είναι αυτό που αγαπάνε και όσοι έρχονται και θέλουν να ξανάρθουν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Στράτος Ιωάννου.
«Το πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών είναι ουσιαστικά μία ολιστική προσέγγιση, μια ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, όπως λέγεται και με τους ευρωπαϊκούς όρους, που αντί να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα το κάθε μνημείο της Ηπείρου, το αντιμετωπίζουμε ολιστικά, τα αντιμετωπίζουμε όλα μαζί. Δημιουργούμε διαδρομές από το ένα στο άλλο, αλλά διαδρομές που δεν είναι πάω από το ένα μνημείο, από το ένα αρχαίο θέατρο στο άλλο αρχαίο θέατρο, αλλά να δω ταυτόχρονα και το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει σε αυτές τις διαδρομές, γιατί και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά και άλλα μνημεία και ταυτόχρονα να γίνεται σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα, να υπάρχουν συνέργειες με ιδιώτες, δηλαδή να προσφέρουν προϊόντα τοπικά. Με τη γαστρονομία, με την ψηφιακή ξενάγηση, όλα αυτά μπλέκονται και γίνεται μια ολοκληρωμένη χωρική επένδυση με τα δίκτυα, με τους δρόμους, με τις υποδομές. Είναι ένα συνολικό πρόγραμμα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ που έτσι δίνεις στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη εντύπωση και απόλαυση όλου αυτού που λέγεται πλούτος ιστορικός, αρχαιολογικός, πολιτισμικός, φυσικός και περιβαλλοντικός και μένει πραγματικά έκθαμβος με μια τέτοια διαδρομή», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου.
«Η Ήπειρος είχε εσωστρέφεια, κινούμασταν μόνο με εσωτερικό τουρισμό και με πολύ ελάχιστα πράγματα από το εξωτερικό. Και δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, διατηρώντας τον εσωτερικό τουρισμό γιατί αγαπάμε την ελληνική οικογένεια και τη θέλουμε πάντα δίπλα μας, στην εξωστρέφεια. Έτσι ανοίξαμε πολλές αγορές στην Ευρώπη, αλλά και στο Ισραήλ και στην Κύπρο και με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να αυξήσουμε την κίνηση προς την περιοχή μας», καταλήγει ο Στράτος Ιωάννου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89212

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης