Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley, Wells Fargo, QMΑ: Η ατζέντα του Biden θα ενισχύσει ανάπτυξη, μετοχές και επιτόκια

tags :
Morgan Stanley, Wells Fargo, QMΑ: Η ατζέντα του Biden θα ενισχύσει ανάπτυξη, μετοχές και επιτόκια

Το πακέτο μέτρων του Biden έχει ήδη προσφέρει ώθηση στο χρηματιστήριο, ενώ αναμένεται να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ανάπτυξη και να ενισχύσει τα επιτόκια

Σε μια πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία, ένα ισχυρότερο χρηματιστήριο αλλά και υψηλότερα επιτόκια το πρώτο έτος, αναμένεται να οδηγήσει η ατζέντα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
Όλα αυτά, όμως, θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η ατζέντα του Biden εγκριθεί και το πόσο γρήγορα το σχέδιο του για την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τη νόσο.
Όπως σχολιάζει το CNBC, το χρηματιστήριο κινείται ήδη υψηλότερα.
Τα κέρδη 13% που κατέγραψε ο S&P 500 μετά τις αμερικανικές εκλογές, είναι τα υψηλότερα που έχουν επιτευχθεί γι' αυτό το γεγονός μετά το 1952.
«Το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά.
Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες.
O ρυθμός δεν αναμένεται να αλλάξει.
Είπαμε "κοιτάξτε, η απάντηση πολιτικής θα είναι τεράστια αυτή τη φορά διότι είναι μια υγειονομική κρίση και μόνο θα συνεχίζεται με την πολιτική αλλαγή στην Ουάσιγκτον.
Αλλά όλα αυτά είναι καλά για την ανάπτυξη και τα επιτόκια που θα μπορούσαν να κινηθεί πιο ανοδικά» λέει στο CNBC, ο Michael Wilson από τη Morgan Stanley.
Υπενθυμίζεται ότι ο Biden έχει ήδη προτείνει πακέτο ανακούφισης 1,9 τρισ. δολ..

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη

Το Wells Fargo Investment Institute ενίσχυσε τις προβλέψεις για ανάπτυξη, επιτόκια και χρηματιστήρια την Τρίτη (19/1/2021) εν μέρει λόγω προσδοκιών ότι η δημοσιονομική δαπάνη θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θα ήταν εάν οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούσαν τον έλεγχο της Γερουσίας.
«Η εκτίμηση μας για το ΑΕΠ το 2021 είναι 4,7%, ενώ ήταν 3,8%» επισημαίνει ο Scott Wren από τη Wells Fargo.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος στόχος για τον S&P 500 είναι 4.100 μονάδες έναντι 3.900 που ήταν πριν.
Παράλληλα, η Wells Fargo αναμένεται ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να κυμανθεί στο εύρος του 1,25% με 1,75% έως το τέλος του 2021, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για εύρος 1% με 1,5%.
«Οι οικονομικοί αριθμοί κινούνται καλύτερα από το αναμενόμενο.
Κινούνται με συνέπεια καλύτερα από το αναμενόμενο.
Η εφοδιαστική των εμβολίων και οι εξελίξεις ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Wren και συμπλήρωσε «δεν περιμένουμε ότι τα lockdowns σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη θα είναι ατελείωτα».
Από την πλευρά του, ο Ed Keon από την QMA υποστήριξε ότι αν και οι εμβολιασμοί άρχισαν με αργούς ρυθμούς, έχουν αρχίσει να κινούνται καλύτερα.
«Το τεράστιο ράλι που είχαμε υποδηλώνει ότι η αγορά κοιτάζει πέρα από τον ιό, αλλά ο βαθμός ανάκαμψης της οικονομίας δεν είναι ακόμα σίγουρος», είπε και συνέχισε «όλοι αναμένουν rebound στο δεύτερο εξάμηνο,
Το ερώτημα είναι πόσο ισχυρό θα είναι.
Αν λάβετε ένα μεγάλο πακέτο κινήτρων πάνω από το τελευταίο πακέτο κινήτρων που έχουμε, τότε αυτό το rebound θα μπορούσε πραγματικά να είναι πολύ πιο δυνατό από το αναμενόμενο».

Άμεση επίδραση στην αγορά

Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές, το πακέτο μέτρων του Biden επιταχύνει τη στροφή της αγοράς που είχε ήδη αρχίσει, καθώς επενδυτές στρέφονται στις κυκλικές από μετοχές υπεραξίας (Growth Stocks).
Μετά την έναρξη του έρους, οι κυκλικές μετοχές έχουν υπεραποδώσει, με τις ενεργειακές να ενισχύονται περισσότερο δεχόμενες ώθηση από τις υψηλότερες μετοχές πετρελαίου.
Οι χρηματοοικονομικές έχουν ενισχυθεί κατά 5,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης