Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) κατά Bitcoin: Είναι βρώμικο, περιορίστε τη χρήση του

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) κατά Bitcoin: Είναι βρώμικο, περιορίστε τη χρήση του
Bουτιά -7,59% στην τιμή του Bitcoin, μετά τις δηλώσεις της νέας υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen
Σχετικά Άρθρα

Μόνο ευεργετική δεν αναμένεται να είναι η παρουσία της Janet Yellen στον υπουργικό θώκο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, η πρώην πρόεδρος της Fed πρότεινε στις 20 Ιανουαρίου στα μέλη του Κογκρέσου, να προβούν άμεσα σε ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιείται ευρέως σε παράνομες δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται πως το ενδιαφέρον για το Bitcoin είναι ιδιαίτερα έντονο στις τάξεις των επενδυτών, με την τιμή του να αυξάνεται 300% το 2020.
Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η τιμή του κρυπτονομίσματος κατρακύλησε 7,59%, στα 34.183,57 δολάρια, για να ανέβει ξανά στα 34.982 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, το Ethereum πραγματοποιούσε βουτιά 9,74%, στα 1.259,97, έπειτα από τα ιστορικά υψηλά της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, στα 1.430 δολάρια.

Εχθρική για τα κρυπτονομίσματα

Τα σχόλια της Yellen έδειξαν ότι η νέα διοίκηση Biden μάλλον θα είναι εχθρική απέναντι στα κρυπτονομίσματα, καθώς θα προσπαθήσει να ρυθμίσει την εν λόγω αγορά.
Οι εποπτικές αρχές σε όλο τον κόσμο, , από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.
Η γερουσιαστής Maggie Hassan ρώτησε τη Yellen την Τρίτη 19 Ιανουαρίου σχετικά με τη χρήση του Bitcoin από τρομοκράτες.
«Έχετε απόλυτο δίκιο ότι οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για κακό σκοπό και πρέπει να λύσουμε αυτά τα θέματα, που σχετίζονται τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» δήλωσε η Yellen.
«Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ιδιαίτερη ανησυχία.
Πιστεύω ότι πολλά χρησιμοποιούνται - τουλάχιστον με την έννοια της συναλλαγής - κυρίως για παράνομες δραστηριότητες.
Και νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση τους ώστε να διασφαλίσουμε ότι το ξέπλυμα χρήματος δεν θα συμβεί μέσω αυτών των καναλιών» κατέληξε η Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης