Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με άνοδο 22% από την αρχή του έτους η Ελινόιλ – Μια ματιά στα θεμελιώδη

Με άνοδο 22% από την αρχή του έτους η Ελινόιλ – Μια ματιά στα θεμελιώδη
Μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών έχει φτάσει η μετοχή στα επίπεδα που ήταν λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στην αποτίμηση της Ελινόιλ στις τελευταίες συνεδριάσεις και συγκεκριμένα από την αρχή του 2021 η άνοδος ανέρχεται σε 22%.
Καθοριστική φαίνεται πως ήταν η συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου, όπου βγήκε μία σημαντική εντολή πώλησης για τα δεδομένα της μετοχής συνολικού όγκου 27 χιλ. τεμαχίων.
Η απορρόφηση της προσφοράς έχει οδηγήσει σε σημαντική ανάκαμψη ενώ στη χθεσινή (20/1) συνεδρίαση ενισχύθηκε κατά 9,3% και η τιμή διαμορφώθηκε στα 1,88 ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 44,8 εκατ. ευρώ και παραμένει χαμηλότερη από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, τα οποία στο εννεάμηνο ήταν στα 55,6 εκατ. ευρώ (p/bv 0,8x).
Η εισηγμένη στο εννεάμηνο εμφάνισε κέρδη προ φόρων 2,19 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ και EBITDA 9,9 εκατ. ευρώ από 13,9 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 83,4 εκατ. ευρώ και δίνει EV 128,2 εκατ. ευρώ και ως προς τα EBITDA εννεαμήνου ο δείκτης είναι σχεδόν 13 φορές.
Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από το lockdown, ενώ παραδοσιακά η εισηγμένη δημοσίευε πολύ καλά κέρδη.
Διαγραμματικά, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών έχει φτάσει η μετοχή στα επίπεδα που ήταν λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης, με το υψηλό να είναι στα 2 ευρώ περίπου και είχε καταγραφεί προς τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης