Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Το μόνο που συζητά η Ελλάδα είναι οι θαλάσσιες ζώνες

Βαρβιτσιώτης: Το μόνο που συζητά η Ελλάδα είναι οι θαλάσσιες ζώνες

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας των διερευνητικών επαφών

Τη θέση της Ελλάδας περί μονοθεματικής ατζέντας στις διερευνητικές επαφές επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας των ελληνοτουρκικών επαφών πέραν του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, απέκλεισε κάτι τέτοιο κατηγορηματικά, τονίζοντας: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι.
To μόνο που συζητάμε με την Τουρκία είναι η χάραξη των θαλασσίων ζωνών».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι το κλίμα που μας οδήγησε στις διερευνητικές να είναι ένα κλίμα που θα διατηρηθεί, να μην υπάρχει δηλαδή από την πλευρά της Τουρκίας μία διαρκής απειλή».

Η επίσκεψη Cavusoglu στις Βρυξέλλες

Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει «εκστρατεία γοητείας».
Κι αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της έκθεσης που θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή και τον Borrell στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, τη στιγμή, όπως είπε, που υπάρχουν αρνητικοί δείκτες για την Τουρκία στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της καλής γειτονίας, της ελεύθερης οικονομίας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης