Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Περιορισμοί στα ταξίδια της ΕΕ σε ζώνες “σκούρου κόκκινου”

tags :
Περιορισμοί στα ταξίδια της ΕΕ σε ζώνες “σκούρου κόκκινου”
Οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για τον κορωνοϊό πριν την αναχώρηση
Ως “σκούρο κόκκινο” θα είναι στο εξής γνωστές οι “καυτές” περιοχές COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και για τους ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα ισχύουν νέα δεδομένα. Σε μία προσπάθεια του μπλοκ να αναχαιτίσει τον ιό και να βρει την “χρυσή τομή” ώστε να μην παραλύσουν οι δραστηριότητες της οικονομίας.
Οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή πριν από την αναχώρηση.
Καθώς και να υποβληθούν σε καραντίνα κατά την άφιξη τους στον προορισμό τους, όπως ανακοίνωσε η ΕΕ μετά την σύνοδο κορυφής.
“Μια “σκούρα κόκκινη” ζώνη θα δείχνει ότι σε αυτήν την περιοχή, ο ιός είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λέιν μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Τα άτομα που ταξιδεύουν στις “σκούρες κόκκινες” περιοχές σημεία ενδέχεται να υποχρεωθούν να κάνουν μια δοκιμή πριν από την αναχώρηση. Καθώς και να υποβληθούν σε καραντίνα μετά την άφιξη.”

Αποθαρρύνονται τα μη απαραίτητα ταξίδια

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι με την αύξηση των λοιμώξεων και την εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού, τα μη απαραίτητα ταξίδια πρέπει να “αποθαρρύνονται έντονα” εντός του μπλοκ.
Αλλά οι εργαζόμενοι και τα αγαθά πρέπει να μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα ομαλά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ.
“Όσον αφορά τις μη ουσιώδεις κινήσεις, πρέπει να είναι δυνατόν να ληφθούν υπόψη περιορισμοί”, τόνισε από την πλευρά του.
Και οι δύο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στα ταξίδια σε λίγες μέρες εάν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού δεν αποδώσουν.

Προσπάθειες να αποφευχθεί το χάος του πρώτου κύματος

Παράλληλα δήλωσαν ότι το μπλοκ θέλει να μην επαναληφθεί το χάος της άνοιξης του 2020. Όταν αρκετά κράτη μέλη έκλεισαν μονομερώς τα εθνικά σύνορα, προκαλώντας ταξίδια και οικονομικό χάος.
“Η ΕΕ είναι μια επιδημιολογική ζώνη, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λέιν. Θα περιορίσουμε τον ιό μόνο εάν έχουμε στοχευμένα μέτρα.
Και όχι περιττά μέτρα όπως ένα γενικό κλείσιμο συνόρων, το οποίο θα πλήξει σοβαρά την οικονομία μας, αλλά όχι πολύ περιορισμό του ιού.
Είναι απολύτως σημαντικό να διατηρηθεί η ενιαία αγορά σε λειτουργία, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι και τα εμπορεύματα να μπορούν να συνεχίσουν να διασχίζουν σύνορα εντός του μπλοκ”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης