Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 790 μονάδες, ακολουθεί το ευρωπαϊκό κλίμα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 790 μονάδες, ακολουθεί το ευρωπαϊκό κλίμα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να έχουν ανοίξει με απώλειες, το ΧΑ ακολουθεί και οι επενδυτές περιμένουν την αξιολόγηση του οίκου Fitch. Διάσπαση των 796 μονάδων μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διόρθωση στην αγορά, σημειώνουν τεχνικοί αναλυτές, ενώ τονίζουν πως δεν αλλάζει η θετική τεχνική εικόνα. Απλά αυξάνει την ταλαιπωρία.

Το ΧΑ ξεκίνησε με καλές απώλειες στις τράπεζες. Άνω του 3% η πτώση για Εθνική και Alpha και ακολουθούν από κοντά και οι άλλες συστημικές. Ο γενικός δείκτης γρήγορα υποχώρησε κάτω από τις 790 μονάδες. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν υπάρχει μετοχή που να δείχνει διάθεση διαφοροποίησης στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς δοκιμάζει το 1 ευρώ. Η ΕΤΕ διορθώνει και χάνει μέρος της ανόδου των προηγούμενων ημερών.

ΔΕΗ: Πτωτικό και το δικό της ξεκίνημα με χαμηλό όγκο πάντως.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή και κινείται κάτω από τα 2,50 ευρώ με όγκο άνω των 15 χιλ. τεμαχίων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα όσα δημοσιεύονται καθημερινά δεν ωφελούν τη μετοχή. Η μάχη για τον έλεγχο επηρεάζει την πορεία της. Στο -2,6% και στα 1,5230 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Πιέζεται και η συγκεκριμένη και μάλλον μετατίθεται η διάσπαση των 15 ευρώ. Με όγκο κοντά στα 4 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά υποχωρεί 1% και βρίσκεται στα 14,78 ευρώ.

JUMBO: Προσπαθεί να βάλει πλάτη και να διαφοροποιηθεί.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συνεχίζει να δημοσιεύει εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία έως ένα βαθμό έχουν αποτυπωθεί και στο ταμπλό του ΧΑ. Για τη χρήση 2020 η εταιρεία ενημέρωσε πως οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40,5 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 30,8 εκατ. ευρώ. Επομένως μιλάμε για κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ στο κάθε τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο ήταν στα 3,5 εκατ. ευρώ και μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Εξαιρετικό το growth και είναι λογικό να έχει ένα πιο ψηλό p/e η μετοχή. Αναλυτές που την παρακολουθούν περιμένουν ανάπτυξη και το 2021 και μάλιστα η τρέχουσα αποτίμηση σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα κέρδη δίνει χαμηλό p/e.

FOODLINK: Το limit up χθες η μετοχή και με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Κοιτώντας το πρώτο εξάμηνο του 2020 βλέπουμε μία καλή βελτίωση στα μεγέθη. Βλέπουμε αύξηση του τζίρου στα 33,4 εκατ. ευρώ από 27,8 εκατ. ευρώ και μείωση της ζημίας στις 141 χιλ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο εξάμηνο του 2019, η ζημία είχε προέλθει από εκποίηση πάγιων περιουσιακών στοιχείων. Υπήρξε αύξηση δανεισμού ενώ τα ίδια κεφάλια είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 10,5 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Με 20 τεμάχια την άνοιξαν στο +21,40% και στα 0,59 ευρώ, αλλά ο πρώτος αγοραστής είναι στα 0,4740 ευρώ λίγο πάνω δηλαδή από την τιμή της δημόσιας πρότασης που είχε γίνει.

UNIBIOS: Προσπαθούσε και αυτή στις προηγούμενες συνεδριάσεις να σπάσει τη συσσώρευση, αλλά το κλίμα σήμερα δεν είναι καλό συνολικά, επομένως κάνει και αυτή ένα πισωγύρισμα προς τα 0,28 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και νέο limit up με το ξεκίνημα. Όγκος 4 χιλ. τεμάχια και τιμή 0,2540 ευρώ. Η αποτίμηση της κοινής μετοχής στα 8,8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης