Τελευταία Νέα
Speculator

Η απογείωση της Skroutz μέσω SendX με τίμημα 2 εκατ. ευρώ

Η απογείωση της Skroutz μέσω SendX με τίμημα 2 εκατ. ευρώ

Η επένδυση του CVC και η εξαγορά μιας εταιρίας που είναι δημιούργημα του κορωνοϊού

Mε επένδυση μόλις 2 εκατ. ευρώ το CVC Capital αναπτύσσει περαιτέρω την συμμετοχή του (49%) στην εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz καθώς η τελευταία απέκτησε το 100% της εταιρείας παράδοσης παραγγελιών (courier) Μyjobnow με την επωνυμία SendX.

To CVC Capital με τη νέα επένδυση επέδειξε εκ νέου εμπιστοσύνη στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει εξάρει ο κ. Α. Φωτακίδης.
Και όχι άδικα, καθώς μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες (Αυγουστος 2020 ) οι αρχικοί δημιουργοί μιας πλατφόρμας αγγελιών, όχι μόνο δεν χάνουν τα λεφτά που τους είχαν εμπιστευθεί οι επενδυτές, αλλά αναπτύσσουν μια νέα εταιρεία η οποία στάθηκε επιτυχώς στην αγορά και τελικά εξαγοράστηκε από την αλυσίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz.
Και η τελική απόδοση του αρχικού κεφαλαίου φθάνει το 100%.

Δημιούργημα της πανδημίας

Η SendX, λοιπόν, είναι δημιούργημα της πανδημίας καθώς οι δημιουργοί της ξεκίνησαν αρχικά την Myjobnow ως εταιρεία ευρέσεως εργασίας, τοποθετώντας αγγελίες μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα.
Η δε αρχική επένδυση απο ομάδα επενδυτών ανήλθε σε 1 εκατ.ευρώ.
Ενω λοιπόν οι τρεις εταίροι (κ.κ Στέφανος Κατσίμπας, Αγαμέμνων Παπάζογλου, Αλέξανδρος Παπασπυρίδης) ξεκίνησαν το 2019 την επιχείρηση συγκεντρώνοντας αγγελίες κυρίως για εποχικούς κλάδους (ξενοδοχεία, εστίαση) η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια τους. Δίχως να απογοητευθούν, διέγνωσαν την νέα αναγκαιότητα της αγοράς για τις γρήγορες παραδόσεις προϊόντων.
Το πλεονέκτημα της ομάδας ήταν και το γεγονός ότι, είχαν δουλέψει και στην πλευρά των επενδυτών και έτσι γνώριζαν ακριβώς τι θέλει ένας επενδυτής.
Απευθυνόμενοι λοιπόν στους αρχικούς τους επενδυτές δημιουργούν και την εταιρεία παράδοσης παραγγελιών (delivery).
Οι εταιρείες δεν μπορούσαν να παραδώσουν τους μεγάλους όγκους παραγγελιών μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, και οι υπηρεσίες ήταν κακές.
Γι αυτό χρειαζόταν μια εταιρεία όπως η SendX η οποία θα αναλάμβανε για τους πελάτες την ταχύτατη παράδοση.
Επένδυσαν σε στόλο οχημάτων και μηχανών (με συμβάσεις leasing ) στράφηκαν σε επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας τις παραδόσεις σε συγκεκριμένα ωράρια (10- 10 ).
Όπως αναφέρει ο κ. Σ. Κατσίμπας, η εταιρεία οργάνωσε για τους πελάτες τα ωράρια, τις συμβάσεις του προσωπικού, τον εξοπλισμό τους και προχώρησε στην επάνδρωση κάθε μεγάλης δουλειάς για τους πελάτες, όπως λ.χ στην Black Friday, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη.
Σήμερα η SendX έχει 25 άτομα διοικητικό προσωπικό και 150 εργαζόμενους στις παραγγελίες ενω διακινεί περισσότερες απο 2000 παραγγελίες ημερησίως.
Παράλληλα, η αρχική Myjοbnow συνεχίζει αυτόνομα την δραστηριότητα της.

Τι κερδίζει η Skroutz

Mε την απόκτηση της SendX, η Skroutz καθετοποιεί τις δραστηριότητες της καθώς στους πελάτες θα προσφέρονται υπηρεσίες μέχρι την τελική παράδοση των προϊόντων που επιλέγουν με την είσοδο στην πλατφόρμα.
Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz, δήλωσε ότι «Το Skroutz εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή στην οποία πρωτοστατεί η ολοκληρωμένη εμπειρία του καταναλωτή από τα πρώτα βήματα με την είσοδο στην πλατφόρμα, την αναζήτηση προϊόντων από αξιόπιστους συνεργάτες, τις ασφαλείς και ευέλικτες συναλλαγές και τέλος την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στον καταναλωτή.
Το 2019, η Skroutz πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 19,9 εκατ. ευρώ έναντι 12,6 εκατ. ευρώ το 2018. Το κέρδος της ανήλθε σε 13,4 εκατ. ευρώ απο 7,7 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ απο 2,7 εκατ. ευρώ.
Οι ταμειακές ροές ανήλθαν σε 10,4 εκατ. ευρώ απο 4,3 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ το 2018. Υπενθυμίζεται ότι, το τίμημα εξαγοράς της Skroutz απο το CVC Capital υπολογίζεται περί τα 20 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης