Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Μόνη λύση η επιβολή σκληρού lockdown για τρεις εβδομάδες

Σαρηγιάννης: Μόνη λύση η επιβολή σκληρού lockdown για τρεις εβδομάδες
Δεν το προτείνω όμως ακόμα υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η μόνη λύση για να αποτραπεί το γ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι να επιβληθεί ένα σκληρό lockdown, όπως αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 2020 διατύπωσε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν και τόνισε πως δεν το προτείνει ακόμα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε πως αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, «θα φταίει το μεταλλαγμένο στέλεχος».
Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, είπε ότι είναι ημίμετρο και τόνισε πως «αν θέλουμε να προλάβουμε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις».
«Μιλάμε ή για ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στα σχολεία εκτιμά πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία, αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού, όπως είπε, είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων.
Σχετικά με το θέμα της μετάλλαξης, ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης