Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κολοκυθιά του ΤΧΣ φέρνει νέα καθυστέρηση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η κολοκυθιά του ΤΧΣ φέρνει νέα καθυστέρηση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Η πρόσληψη συμβούλου και ο φόβος της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Σε σήριαλ χωρίς τέλος με τακτική που θυμίζει την κολοκυθιά με μοναδικούς κερδισμένους μέχρι στιγμής τους... συμβούλους εξελίσσεται η προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ως γνωστόν το ΔΣ της Εθνικής δεν έλαβε απόφαση καθώς διατυπώθηκαν επιφυλάξεις από τουλάχιστον πέντε μέλη του για το τίμημα που έχει υποβάλλει το CVC.
Οι επιφυλάξεις από μόνες τους ουσιαστικά ήγειραν ζήτημα σχετικά με το αν διασφαλίζονται ή όχι τα συμφέροντα της Εθνικής Τράπεζας σε σχέση με το συγκεκριμένο τίμημα.
Το μπαλάκι στο… σύμβουλο
Προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή η Εθνική ζήτησε από την πλευρά της την γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας με ποσοστό 41%.
Το ΤΧΣ όμως αντί να πάρει θέση επέλεξε την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και σύμφωνα με πληροφορίες προσέλαβε… σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί για το αν και κατά πόσο το τίμημα που προσφέρει το CVC είναι εύλογο και δίκαιο.

Νέα καθυστέρηση

Η πρόσληψη συμβούλου ωστόσο προσθέτει καθυστέρηση στη διαδικασία καθώς είναι προφανές ότι κανένας σύμβουλος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να εκφέρει ουσιαστικά άποψη επί προσφερόμενου τιμήματος από την μια ημέρα στην άλλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση Μυλωνά στην Εθνική προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να κριθεί οριστικά τι θα συμβεί με την Εθνική Ασφαλιστική εξέτασε το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Ωστόσο η πρακτική του ΤΧΣ να προσλάβει σύμβουλο ουσιαστικά αποτελεί καταλυτικό παράγοντα καθυστέρησης των εξελίξεων.
Σημειώνεται πάντως ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Εθνικής στην περίπτωση της επιλογής της εισαγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο (εφ όσον τελικά απορριφθεί η πρόταση CVC) καθώς εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες το κλίμα θα είναι αισθητά βελτιωμένο στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω της αναμενόμενης βελτίωσης στο μέτωπο του Covid-19.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης