Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δωρεάν πίτσα, χούμους, γλυκά σε όσους πάνε για το... εμβόλιο στο Ισραήλ

Δωρεάν πίτσα, χούμους, γλυκά σε όσους πάνε για το... εμβόλιο στο Ισραήλ
Το 43% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Πίτσα, χούμους, γλυκά και καφές ήταν στο μενού των κέντρων εμβολιασμού στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πιο επιφυλακτικοί πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19. 
Σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια, ο δήμος του Τελ Αβίβ πρόσφερε δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά σε δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.
Μολονότι το Ισραήλ προηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, οι αρχές ανησυχούν ακόμη επειδή οι νέοι, που συνήθως δεν αντιμετωπίζουν επιπλοκές από τη νόσο, αλλά και άλλοι που φοβούνται τα εμβόλια δεν θα προσέλθουν.
Έτσι, πρόσφεραν ως δέλεαρ δωρεάν πίτσα, χούμους και κιουνεφέ για όλους.
Και δεκάδες άνθρωποι συνέρρευσαν σύμφωνα με το Reuters.
«Ήρθαμε να κάνουμε το εμβόλιο, μέχρι τώρα ανησυχούσαμε, όμως λόγω των επερχόμενων περιορισμών (για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο) δεν έχουμε πολλές επιλογές.
Είναι επίσης πολύ ωραίο που μας προσφέρουν πίτσα και καφέ», είπε μια 32χρονη δημοτική υπάλληλος.

Αρχίζει η χαλάρωση του lockdown

Το Ισραήλ σχεδιάζει να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις από την Κυριακή και να ξανανοίξει τα ξενοδοχεία και τα γυμναστήρια για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή απέκτησαν ανοσία αφού ανάρρωσαν από την COVID-19.
Καθώς το 43% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου της Pfizer, η κυβέρνηση προχωρά στη σταδιακή χαλάρωση του lockdown που επέβαλε στις 27 Δεκεμβρίου.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.

israil-dorean-fagito-se-osoys-pane-gia-to-emvolio1

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης