Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έως τα 57.600 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin ή 1,1 τρισ - O Big Short προειδοποιεί, η Yellen ανησυχεί για την Wall

Έως τα 57.600 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin ή 1,1 τρισ - O Big Short προειδοποιεί, η Yellen ανησυχεί για την Wall
Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων φθάνει τα 1,73 τρισεκ. δολάρια και το Bitcoin στα 1,1 τρισεκ.
Σχετικά Άρθρα

Η έννοια ιστορικό υψηλό έχει χάσει την σημασία της στην περίπτωση του Bitcoin καθώς έφθασε στα 57.600 δολάρια που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών… ενώ η συνολική αξία φθάνει τα 1,1 τρισεκ. δολάρια.
Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων φθάνει τα 1,73 τρισεκ. δολάρια με το Ethereum το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να έχει αναρριχηθεί στα 2.020 δολάρια ή 232 δισεκ. δολάρια.
Τα κρυπτονομίσματα και ειδικά το Bitcoin θεωρούνται από τα πλέον πολύτιμα asset… ωστόσο υπάρχουν και σοβαρές επιφυλάξεις….
Ο Big Short – μάλιστα γυρίστηκε και ταινία με αφορμή τις επιδόσεις του ανθρώπου αυτού στις ανοικτές πωλήσεις – προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης στα κρυπτονομίσματα ενώ η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για την Wall και ορισμένες μετοχές που βρίσκονται ψηλά.

Το Bitcoin στο club των τρισεκατομμυρίων

Το Bitcoin πλέον έχει εισέλθει στο club των assets που έχουν αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο.
Τώρα που το Bitcoin έχει παγιώσει την κατάστασή του ως περιουσιακό στοιχείο αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ των Amazon, Apple και Google, οι παλαιές τράπεζες δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων στους πελάτες τους.
Σύμφωνα με την TheTIE, οι συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβανομένου του «Bitcoin» ως λέξης-κλειδιού έχουν αυξηθεί κατά 38% από τις 18 Φεβρουαρίου.
Περισσότερα από 102.000 tweets έχουν σταλεί τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο αριθμός των χρηστών του Twitter που μιλούν για Bitcoin σε καθημερινή βάση έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών των 38.500, αυξημένο κατά 325% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Τόσο το Bitcoin BTC όσο και το Ethereum (ETH) καταγράφουν νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.
Το Binance Coin (BNB) συνέχισε να επωφελείται από την αυξανόμενη επιρροή του Binance Smart Chain (BSC), καθώς ο αυξανόμενος όγκος αύξησε την αξία στο νέο υψηλό των 348,72 $. Αυτό το παραβολικό ράλι εξασφάλισε στο Binance Coin ως το τρίτο βάση κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα πίσω από το Bitcoin και τον Ethereum.
To Binance Coin έχει συνολική αξία 46 δισεκ. δολάρια.
Η ανοδική δυναμική για τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και συνολικά τα altcoins δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Κρίσιμη αντίσταση στα 60.000 δολάρια

Ωστόσο τεχνικά είναι κρίσιμα τα 60.000 δολάρια τα οποία προσεγγίζει με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Εάν δεν διασπαστούν θα μπορούσε να υπάρξει μια τεχνικής υφής διόρθωση στο Bitcoin αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την δυναμική της αγοράς.
Η εικοσιτετράωρη λειτουργία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων σημαίνει ότι οι αγορές είναι πάντα ανοικτές και ενεργές κάπου στον πλανήτη.
Καθώς η τρέχουσα bull marekt προσελκύει την προσοχή από ιδιώτες επενδυτές η τάση μείωσης του όγκου συναλλαγών τα σαββατοκύριακα φαίνεται να μην ισχύει πλέον.

Άνοδος 60% για το Bitcoin μόνο τον Φεβρουάριο 2021

Το εκπληκτικό ράλι του Bitcoin έχει οδηγήσει την αποτίμηση στα 1,1 τρισεκ. δολάρια μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια δραματική κατάρρευση που θα θύμιζε το 2017, όταν το διάσημο κρυπτονόμισμα Bitcoin έπεσε σχεδόν 45% μετά τα υψηλά όλων των εποχών.
Η αύξηση της απόδοσης του Bitcoin κατά 60% τον Φεβρουάριο 2021 έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αύξηση των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων όπως μετοχές και χρυσό.
Το Bitcoin έχει προσθέσει περισσότερα από 415 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας μόνο το 2021 .
Τα κρυπτονομίσματα είναι περιουσιακά στοιχεία αξίας, άπαξ και έχουν φθάσει στα 1,73 τρισεκ. δολάρια αναφέρει η Ecosystem Operations στο Pocket Network, ένα οικοσύστημα δεδομένων blockchain για εφαρμογές Web3.
Οι περισσότεροι από εμάς στην αγορά θεωρούν αυτό το ορόσημο του 1 τρισεκ. ως επιβεβαίωση για ολόκληρη την αγορά.

Κάποιοι βλέπουν φούσκα

Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι έχουν επισημάνει την κυμαινόμενη τιμή του Bitcoin ως πρόβλημα.
Αναφέρουν ότι το Bitcoin ήταν πολύ πιο ευμετάβλητο από το χρυσό.
H J P Morgan θεωρεί ότι η τρέχουσα τιμή του Bitcoin φαίνεται μη βιώσιμη.
Ωστόσο, το Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες έχει κερδίσει την αποδοχή σημαντικών τραπεζών και funds, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, BNY Mellon και Mastercard.
Η Tesla του Elon Musk νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα τον Ιανουάριο.

Αγοράζουν προστασία από τον πληθωρισμό

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Bitcoin αυξάνεται», δήλωσε ο Νίκος Πελεκάνος, επικεφαλής συναλλαγών στην εταιρεία blockchain NEM.
Η Microstrategy και η Tesla ως θεσμικοί χρησιμοποιούν το Bitcoin για αντιστάθμιση του πληθωρισμού».

Τα πακέτα τόνωσης πίσω από το ράλι

Πίσω από το ράλι του Bitcoin είναι τα πακέτα τόνωσης που έχουν χορηγήσει οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες για να βοηθήσουν στην παγκόσμια ανάκαμψη.
Μέρος των χρημάτων στρέφεται σε επενδύσεις και μεταξύ αυτών και των κρυπτονομισμάτων

Ο Big Short προειδοποιεί έρχεται πληθωρισμός και διόρθωση στο Bitcoin

Ο Michael Burry είναι γνωστός και ο Big Short για τον οποίο μάλιστα γυρίστηκε και ταινία στο Hollywood.
Όταν ανοίξει η οικονομία θα δώσει περισσότερο καύσιμο για πληθωρισμό.
Ο «The Big Short» προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις ενδέχεται να «σκουπίσουν» το Bitcoin και το χρυσό για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους.
Ο ίδιος εστιάζει στον υπερπληθωρισμό της Γερμανίας τη δεκαετία του 1920 ως προειδοποιητικό σημάδι για τις ΗΠΑ.
Ο Michael Burry αναμένει αύξηση του πληθωρισμού και δεν θεωρεί το bitcoin ή το χρυσό ως εγγυημένα καταφύγια για τους επενδυτές.
«Προετοιμαστείτε για πληθωρισμό».
Πριν το Covid 19 χρειάστηκε χρέος 3 δολαρίων για να δημιουργηθεί 1 δολάριο ΑΕΠ και τώρα η συσχέτιση είναι χειρότερη
Ο Michael Burry έγινε διάσημος μετά το στοίχημα δισεκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στην αμερικανική φούσκα κατοικιών και ενυπόθηκων δανείων.
Επίσης συνέβαλλε στο ράλι του GameStop να ανεβεί στα ύψη τον Ιανουάριο όταν επένδυσε στο κατάστημα λιανικής βιντεοπαιχνιδιών το 2019.
Ο επικεφαλής πλέον της Scion Asset Management Michael Burry αναφέρει ότι η ιστορία δεν είναι άχρηστη αλλά διδακτική.

Προειδοποιεί για φούσκα στην Wall Street η υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen

Τα χαμηλά επιτόκια βοηθούν την αύξηση των μετοχών, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ορισμένους τομείς που εμφανίζουν υψηλή αξία, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen.
Η έκρηξη των κρυπτονομισμάτων προκαλεί επίσης συναγερμό στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι το bitcoin είναι ένα «εξαιρετικά κερδοσκοπικό asset».
Στην Wall Street καταγράφεται σταθεροποίηση καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό.
«Ενώ οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλές, σε έναν κόσμο με πολύ χαμηλά επιτόκια, τα πολλαπλάσια των κερδών ανά μετοχή (P/E) τείνουν να είναι υψηλά, τόνισε η Yellen.
Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν τομείς ... όπου πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Η Yellen μίλησε επίσης για την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων παραμένοντας επιφυλακτική.
Το Bitcoin είναι ένα «εξαιρετικά κερδοσκοπικό asset» που πρέπει να παρακολουθείται στενά καθώς η χρήση του πολλαπλασιάζεται.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι δεν χρησιμοποιείται ως μέσο για παράνομες συναλλαγές και ότι υπάρχει προστασία των επενδυτών
Kyrpto_BN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης