Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν ενδείκνυται χαλάρωση των μέτρων – Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ξέσπασμα

Βατόπουλος: Δεν ενδείκνυται χαλάρωση των μέτρων – Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ξέσπασμα
Το νωρίτερο σε ένα δίμηνο θα φανεί η επίδραση των εμβολίων στην επιδημία είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν ενδείκνυται ακόμα χαλάρωση των μέτρων καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ξέσπασμα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
«Η επιδημία είναι εδώ, είναι υπό κάποιο έλεγχο, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ξέσπασμα.
Είμαστε σε μια ασταθή ισορροπία.
Το νωρίτερο σε ένα δίμηνο θα φανεί η επίδραση των εμβολίων στην επιδημία, καθώς τα αντισώματα δημιουργούνται 15 ημέρες μετά τη 2η φάση του εμβολιασμού» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας πως ο φόβος των ειδικών είναι «να μην υπάρξει έκρηξη, γιατί θα ήταν τραγικό να πεθαίνει κόσμος που θα μπορούσε να μην πεθάνει, επειδή δεν θα υπήρχαν Εντατικές».
Ερωτηθείς για το πόσοι πρέπει να εμβολιαστούν για να φθάσουμε στην πολυπόθητη συλλογική ανοσία, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι «το 70% θα πρέπει να έχει ανοσία, είτε δια εμβολιασμού είτε δια της νόσου».
«Θα ήμουν ευχαριστημένος να έχουν καλυφθεί τουλάχιστον όσοι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.
Αυτές οι επιδημίες κρατούν 2-3 χρόνια και εξαφανίζονται είτε γιατί ο ιός έχει χάσει τη δύναμή του ή και γιατί έχει αποκτηθεί συλλογική ανοσία» είπε ο κ.Βατόπουλος, τονίζοντας ότι υπάρχει η πιθανότητα ο Covid-19 να εξελιχθεί σε μια απλή ίωση, «αν επιλεχθούν πιο αθώες μεταλλάξεις».
«Έτσι εξαφανίζονται οι επιδημίες» επεσήμανε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης