Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται η κόντρα Facebook - Αυστραλίας: Το υπουργείο Υγείας σταματά κάθε διαφήμιση

Μαίνεται η κόντρα Facebook - Αυστραλίας: Το υπουργείο Υγείας σταματά κάθε διαφήμιση
Ο αποκλεισμός αυτός συμπίπτει με τη στιγμή έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αυστραλία
Σχετικά Άρθρα

Την απόφασή του να σταματήσει να διεξάγει εκστρατείες προώθησης στο Facebook ανακοίνωσε σήμερα (22 Φεβρουαρίου 2021) το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας, ένα μέτρο αντιποίνων που ελήφθη κατά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποκλείει τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα σε διαμαρτυρία για σχέδιο νόμου που υποστηρίζει η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Ο αποκλεισμός αυτός συμπίπτει με τη στιγμή έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αυστραλία, στην οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει περίπου 16,5 εκατομμύρια ευρώ για να την προωθήσει στον πληθυσμό και να προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων.
Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες (21/2) ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη διαφημιστική εκστρατεία, αλλά όχι στο Facebook.

Το επίμαχο νομοσχέδιο

Η Αυστραλία βρίσκεται σε σύγκρουση με το Facebook για σχέδιο νόμου που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναπαραγωγή περιεχομένων τους.
Ο τεχνολογικός γίγαντας αντιτίθεται σε αυτό σθεναρά και σε αντίποινα απέκλεισε νωρίτερα τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα στο δίκτυό του.
Πολλές επίσημες σελίδες υπηρεσιών αρωγής επηρεάστηκαν προσωρινά, προκαλώντας κατακραυγή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης