Κοινωνία

Πότε θα επιτευχθεί το zero covid; - Merkel: Όταν όλοι εμβολιαστούν – Biden: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η κρίση

Πότε θα επιτευχθεί το zero covid;  - Merkel: Όταν όλοι εμβολιαστούν – Biden: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η κρίση
To πιθανότερο σενάριο είναι η κανονικότητα να έρθει από το 2022... προς το τέλος του 2021 να έχει καταγραφεί μια πραγματική και όχι πρόσκαιρη βελτίωση, ώστε από το 2022 να διασφαλιστεί ότι θα επέλθει η κανονικότητα.
Σχετικά Άρθρα

O νέος στόχος της παγκόσμιας κοινωνίας είναι το zero covid δηλαδή ο μηδενισμός του κορωνοιού, της πανδημίας που επέφερε δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων στον πλανήτη.

Μπορεί να επιτευχθεί zero covid;

Κατά την Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel η κρίση δεν θα τελειώσει έως ότου εμβολιαστούν όλοι.
Η Merkel έρχεται να αναιρέσει την θεωρία των ειδικών που έκαναν λόγο για ανοσία της αγέλης με ποσοστό εμβολιασμού επί του πληθυσμού 70%.
Η νέα θεωρία είναι ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί το zero covid που είναι η νέα στρατηγική.
Την ίδια στιγμή ο αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει ο κορωνοιός απάντησε δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο κορωνοιός.
Όλα αυτά έρχονται να αποδείξουν ότι ο κορωνοιός δεν θα τελειώσει εύκολα και σίγουρα δεν θα τελειώσει τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 2021.

Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των lockdowns

Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των lockdowns αλλά στην πράξη, θα πρόκειται για δειλά βήματα επιστροφής σε πιο χαλαρά περιοριστικά μέτρα καθώς οι μάσκες π.χ. όπως αναφέρουν οι αμερικανοί μπορεί να χρειαστεί να τις φορούν οι άνθρωποι έως τις αρχές του 2022.
Το βασικό ερώτημα εδώ είναι ότι με τον εμβολιασμό μπορεί να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης ή θα επαναληφθεί η ιστορία του 2020, όπου τον Μάιο άνοιξαν όλες οι οικονομίες για να ξανακλείσουν βίαια το Φθινόπωρο του 2021.
Οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες, τα χρέη έχουν εκτοξευθεί, γενικά υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ποιος θα πληρώσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που είναι πρωτοφανής.

Επί ένα έτος οι ανθρώπινες ελευθερίες έχουν καταστρατηγηθεί

Οι ανθρώπινες ελευθερίες έχουν καταστρατηγηθεί με τα lookdowns, το πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός ότι μεγάλη ποσοστό του πληθυσμού αποδέχεται τον περιορισμό των ελευθεριών για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Όμως η δύναμη της προπαγάνδας ήταν τόσο ισχυρή που πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να ανησυχούν για τον καρκίνο και ανησυχούν για τον κορωνοιό.
Μάλιστα εκθέσεις στο Ισραήλ για να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν αναφέρουν ότι ακόμη και αυτοί που είχαν ήπια συμπτώματα κατά του κορωνοιού διατήρησαν κάποια συμπτώματα έως και 6 μήνες μετά ειδικά την κόπωση και την έλλειψη γεύσης.

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα χθες.
Όχι αύριο αλλά χθες.
To πιθανότερο σενάριο είναι η κανονικότητα να έρθει από το 2022... προς το τέλος του 2021 να έχει καταγραφεί μια πραγματική και όχι πρόσκαιρη βελτίωση, ώστε από το 2022 να διασφαλιστεί ότι θα επέλθει η κανονικότητα.
Για να επέλθει η κανονικότητα υπάρχουν πολλές απόψεις… αλλά για να μιλήσουμε και με οικονομικούς όρους… μαζί με την κανονικότητα, όποτε επιστρέψει θα εμφανιστεί και ο πληθωρισμός και για άλλους ο υπερπληθωρισμός.
Ο κορωνοιός γέννησε μια οικονομία Φρανγκεστάιν, ένα τερατούργημα με πλασματικό αέρα, εντυπωσιακά αυξημένα χρέη και πολλές μυθοπλασίες για τα περί αναγκαιότητας για να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και στο μέλλον… υποθηκεύοντας το μέλλον με χρέη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης