Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown – Να ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο

Παγώνη: Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown – Να ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο
Αν όλα πάνε καλά αυτήν την εβδομάδα, μπορούμε να συζητάμε μείωση περιορισμών είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως αυτή μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ζήτησε να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο εφόσον οι κρίσιμοι δείκτες πάνε καλά αυτήν την εβδομάδα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι για να υπάρξει άνοιγμα δραστηριοτήτων, θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως.
«Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων.
Υπάρχει μάλιστα, το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας.
Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid» ανέφερε η κα.Παγώνη, τονίζοντας ότι εάν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.
«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα.
Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της» υποστήριξε η κα.Παγώνη.

Προτεραιότητα στα δημοτικά και στην αγορά

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κα Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».
Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά».
«Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά.
Από τον Απρίλιο και μετά» υπογράμμισε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες, τόνισε πως θα βοηθήσει αρκετά.
«Ήταν σωστή σκέψη αυτή» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία σχετικά με τις μάσκες, ανέφερε πως σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης