Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόμβα Κούγια - Επιχειρηματικά συμφέροντα κατά Λιγνάδη και Μενδώνη για το Ελληνικό - Νέες μαρτυρίες κατά του ηθοποιού

Βόμβα Κούγια - Επιχειρηματικά συμφέροντα κατά Λιγνάδη και Μενδώνη για το Ελληνικό - Νέες μαρτυρίες κατά του ηθοποιού
Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως όλοι θα καταλάβουν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Αν και οι αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας με μαρτυρίες-φωτιά τόσο από τα θύματα όσο και ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ο Αλέξης Κούγιας -ως συνήγορος πλέον του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου- επιχειρεί με δημόσιες δηλώσεις του υποβαθμίσεις τις καταγγελίες.
Κάνοντας λόγο για δικογραφία... τηλεγράφημα, για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, για «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες», ο κ. Κούγιας δεν διστάζει να συνδέσει την υπόθεση ακόμα και με την επένδυση στο Ελληνικό.
Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία βιασμού κατά συρροή, παραμένει στα κρατητήρια στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ ο κ. Κούγιας θα ζητήσει την αναβολή της απολογίας του για την Πέμπτη (25/2/2021) αντί της Τετάρτης (24/2/2021) που είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στη διάθεσή των δικαστικών αρχών βρίσκονται δυο μηνύσεις και τρεις σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις για βιασμό δύο ανηλίκων τα έτη 2010 και 2015.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μαρτυρία της 40χρονης, η οποία διατηρούσε ερωτική και φιλική σχέση με τον Λιγνάδη από το 2000 έως το 2016.
Άλλωστε η κατάθεση της 40χρονης ήταν κι εκείνη που οδήγησε και στη σύλληψη Λιγνάδη.
Η μάρτυρας κατέθεσε στον ανακριτή ότι καθ' όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα, λέγοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά, ηλικίας 16-17 ετών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».
Ωστόσο, παρά τις μαρτυρίες - φωτιά που προκαλούν και αποτροπιασμό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ αφού έλαβε τη δικογραφία έκανε λόγο για «δικογραφία τηλεγράφημα», με ελάχιστα στοιχεία.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στη διάθεσή των δικαστικών αρχών βρίσκονται δυο μηνύσεις και τρεις σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις για βιασμό δύο ανηλίκων τα έτη 2010 και 2015.

Η κατάθεση της 40χρονης

Καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση Λιγνάδη έχει παίξει η κατάθεση της 40χρονης, η οποία είχε φιλική και ερωτική σχέση με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.
Η μάρτυρας κατέθεσε -όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr- στον ανακριτή ότι καθ'όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα, λέγοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά, ηλικίας 16-17 ετών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».
Όπως αναφέρει, το παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης το καλοκαίρι του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε.
«Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα.
Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ.
Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο.
Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό…».
Η Γ. Κ. καταθέτει ότι η επόμενη φορά που συναντήθηκε με τον Λιγνάδη ήταν στις αρχές του 2007 στο σπίτι του στην Επτανήσου.
Όταν μπήκε είδε μέσα ένα ανήλικο αγόρι.
Όπως καταθέτει, τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα αλλά για να «ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι.
Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό.
Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα».
Η μάρτυρας κατέθεσε ότι η επόμενη επικοινωνία που είχε με τον σκηνοθέτη ήταν το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο!
«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών.
Σοκαρισμένη το ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου;
Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου».
Η Γ. Κ. καταθέτει ότι για περίπου ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα ο Λιγνάδης την απειλούσε να μην μιλήσει γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά!

Ο Κούγιας «βλέπει» χοντροκομμένα ψέματα στη δικογραφία

Σε γραπτή του δήλωση, όπου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, έκανε λόγο για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους αλλά και «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες».
Παράλληλα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη άφησε αιχμές και κατά της 40χρονης μάρτυρα, η κατάθεση της οποίας έπαιξει κομβικό ρόλο για τη σύλληψη του εντολέα του.
Εν τω μεταξύ και σε αυτή τη δήλωση του, ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως στόχος είναι η κ. Μενδώνη «η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση».

«Δικογραφία... τηλεγράφημα»


Περί τις 10:30, ο Αλέξης Κούγιας παρέλαβε τα αντίγραφα για τη δικογραφία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έκανε λόγο για δικογραφία... τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία, ενώ άφησε αιχμές και για τις μαρτυρίες.
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια είναι η εξής: «Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα.
Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων.
Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για 'μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.
Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση»

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σήμερα το πρωί.
«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega.
Όπως υποστήριξε, όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μάλιστα τόνισε εμφατικά πως, «αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».
Ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.
Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης.
«Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.
Ο κ. Λιγνάδης σύμφωνα με τον κ. Κούγια δηλώνει για όλα αθώος.
Αναμένει μάλιστα από τον ίδιο να τους περιγράψει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον κατηγορούν.
«Αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή, εισαγγελέα», είπε στο Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε, πως η 40χρονη γυναίκα είναι «αναξιόπιστη».
«Αφού μελετήσω τη δικογραφία θα συζητήσω μαζί του την Τρίτη και αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας προσθέτοντας ότι και ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν θα ήθελα πότε σε μια τέτοια υπόθεση, κοινωνικού ενδιαφέροντος, ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα έχει αναλάβει να ξεπλύνει κάτι βρώμικο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κούγιας θα ζητήσει την αναβολή της απολογίας Λιγνάδη για την Πέμπτη (25/2/2021) αντί της Τετάρτης (24/2/2021) που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Έρευνα και για δεύτερο ηθοποιό

Εν τω μεταξύ, οι δικαστικές Αρχές έχουν στραφεί και σε δεύτερο γνωστό ηθοποιό, μετά τη μήνυση του Δημήτρη Ανθη, ο οποίος κατονόμασε ως θύτη του δικού του βιασμού το τρίτο πρόσωπο που ήταν παρών στον φερόμενο βιασμό του Ν.Σ. από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Πρόκειται για 37χρονο ηθοποιό, ο οποίος έχει φιλική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2006.
Συμμετείχε σε πολλές γνωστές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει κάνει ορισμένες ενδιαφέρουσες παρουσίες σε τηλεοπτικά σήριαλ με μεγάλη θεαματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης