Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αναδρομικά: Σε τρεις δόσεις των κληρονόμων - Με καθυστέρηση το καλοκαίρι ο επανυπολογισμός μέχρι 4.700 ευρώ

Αναδρομικά: Σε τρεις δόσεις των κληρονόμων - Με καθυστέρηση το καλοκαίρι ο επανυπολογισμός μέχρι 4.700 ευρώ
Σε τρεις δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά των κληρονόμων, ενώ σε νέα αναβολή περνά η καταβολή

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά των κληρονόμων, ενώ σε νέα αναβολή περνά η καταβολή, η οποία θα γίνει μέσα στο Καλοκαίρι των αναδρομικών που προκύπτουν από το νέο υπολογισμό των κλιμακίων σε όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στα μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ (κληρονόμοι) ότι στόχος του υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατό.
Επισήμανε παράλληλα ότι λαμβάνονται υπόψη οι δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την συγκέντρωση των δικαιολογητικών και γι’ αυτό θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μη αποκλειστεί κανένας δικαιούχος.
Πιο αναλυτικά όσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων στις 10 Μαρτίου θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Στις 12 Απριλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.
Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του επανυπολογισμού, των συντάξεων με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.
Θα προηγηθεί η καταβολή των εθνικών συντάξεων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καταβολή αυτών των αναδρομικών.
Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν στην αναμονή οι περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα οι οποίοι αποχώρησαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δικαιούνται αυξήσεις στο καθαρό ποσό της σύνταξής τους καθώς και αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.
Τονίζεται ότι άλλοι 600.000 παλιοί συνταξιούχοι δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά.
Η πρώτη ομάδα που αναμένεται να δει αυξήσεις και αναδρομικά είναι οι «νέοι συνταξιούχοι» δικαιούχοι, όσοι δηλαδή έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά.
Τα αναδρομικά 19 μηνών για τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης φθάνουν τα 4.700 ευρώ, ενώ η μηνιαία αύξηση της σύνταξής τους ανέρχεται σε 252 ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης