Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρευνα: Στα 106 εκατομμύρια οι εκτιμώμενοι χρήστες των bitcoin και ethereum

Έρευνα: Στα 106 εκατομμύρια οι εκτιμώμενοι χρήστες των bitcoin και ethereum
H μεθοδολογία του Crypto.com συνδυάζει δεδομένα on-chain με παραμέτρους και προβαίνει σε εκτιμήσεις για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, ήτοι το Bitcoin (BTC) και το Ether (ETH)

Στα 106 εκατομμύρια φτάνουν οι εκτιμώμενοι χρήστες των κρυπτονομισμάτων bitcoin και ether.
Πιο συγκεκριμένα, το ανταλλακτήριο Crypto.com δημοσίευσε μια έκθεση βάσει της οποίας ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα αυξήθηκε από 66 εκατομμύρια τον Μάιο του 2020 σε 106 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.
Δεδομένου ότι το εγχείρημα χαρτογράφησης των χαρτοφυλακίων με κρυπτονομίσματα είναι αρκετά πολύπλοκο, η μεθοδολογία του Crypto.com συνδυάζει δεδομένα on-chain με παραμέτρους και προβαίνει σε εκτιμήσεις για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, ήτοι το Bitcoin (BTC) και το Ether (ETH).
Αυτά τα δεδομένα, στη συνέχεια, απεικονίζουν ένα σύνολο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση τάσεων.
crypto.JPG
Ο Ιούνιος και ο Αύγουστος του 2020, αλλά και ο Ιανουάριος του 2021, ήταν οι ισχυρότεροι αναπτυξιακά μήνες για τα κρυπτονομίσματα.
Όπως σημειώνει το Crypto.com, αυτή η ανάπτυξη συσχετίζεται με την τιμή του Bitcoin.
Ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων που σχετίζονται με τα προηγούμενα κρυπτονομίσματα μπορεί να παράσχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Ειδικότερα, η υιοθέτηση του Ether τον Αύγουστο του 2020 οδήγησε, σε μεγάλο βαθμό, σε άνοδο της δημοτικότητας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.
Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η παροχή υποστήριξης από την PayPal για χρήστες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι αγορές από θεσμικούς όπως η Microstrategy ενίσχυσαν την απόδοση στις τιμές του Bitcoin.
Μέχρι τον Ιανουάριο, ο αριθμός των χρηστών Bitcoin παγκοσμίως ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 71 εκατομμύρια, έναντι 14 εκατομμυρίων των χρηστών Ether.
Καθένα από τα νομίσματα εκείνη την περίοδο σημείωσε τεράστια αύξηση εκείνο τον μήνα - 30,2% και 13,1%, αντίστοιχα.
aaa.JPG
Και ενώ η τάση είναι σαφής, το Crypto.com σημειώνει ορισμένες επιφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Η μεθοδολογία βασίζεται στα δεδομένα του Bitcoin και του Ethereum, αλλά πιθανότατα δεν συλλαμβάνει αποτελεσματικά τους εξωχρηματιστηριακούς χρήστες και τις συναλλαγές εκτός αλυσίδας.
Το Crypto.com έπρεπε επίσης να υποθέσει και να εκτιμήσει πόσους χρήστες στην αλυσίδα εξακολουθούν να κατέχουν crypto σήμερα, έναντι του αριθμού που πιθανότατα έχουν ήδη πουλήσει τα νομίσματα που διακρατούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης