Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισε το πετρέλαιο - Στα 67,1 δολάρια το βαρέλι το brent

Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισε το πετρέλαιο - Στα 67,1 δολάρια το βαρέλι το brent
Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλό 13 μηνών έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα 24/2 μολονότι τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού της χώρας έδειξαν εκτίναξη, λόγω της μεγάλης πτώσης στη δραστηριότητα των διυλιστηρίων.
Οι ποσότητες των αποθεμάτων προοιωνίζονται μεγαλύτερες απώλειες στο πεδίο της προσφοράς αργού τις επόμενες εβδομάδες, εν μέσω μείωσης της ενεργειακής παραγωγής λόγω των χειμωνιάτικών θυελλών σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εισαγωγές αργού κατέγραψαν μείωση κατά 533.000 βαρέλια, ενώ οι εξαγωγές βυθίστηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στο Τέξας, σύμφωνα με δηλώσεις παράγοντα της αγοράς στον ιστότοπο MarketWatch.
"Με τα διυλιστήρια, αλλά και την παραγωγή αργού στο Τέξας να αναμένεται να υποφέρουν από τις ζημίες που έχουν προκληθεί, οι επιπτώσεις της καταιγίδας της προηγούμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεχίσουν να περιορίζουν την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και πετρελαιοειδών το επόμενο διάστημα", ανέφερε.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Απριλίου, σημείωσε άνοδος +2,65%, στα 67,1 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιανουάριο του 2020.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο +2,56%, στα 63,25 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 6 Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones Market Data.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης