Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά η Aegean – Βλέπει τις 780 μονάδες ο Γ.Δ. λόγω ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά η Aegean – Βλέπει τις 780 μονάδες ο Γ.Δ. λόγω ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Τη μία μέρα οι επενδυτές ανησυχούν και λένε πως είναι φούσκα οι αγορές και υψηλές οι αποτιμήσεις και την επόμενη πάνε τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά, λόγω των δηλώσεων του προέδρου της FED, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός και είπε πως θα συνεχιστεί η πολιτική στήριξης.

Στο δικό μας το χρηματιστήριο, όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ίσως και κάπως αδιάφορα καθώς δε βλέπουμε συνολικά να υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση. Η συσσώρευση διατηρείται και σήμερα περιμένουμε κυρίως να δούμε αν θα επαναληφθεί η κίνηση των προηγούμενων ημερών. Δηλαδή υψηλό ημέρας στις πρώτες ώρες και αδυναμία την τελευταία.

Τις επιλεκτικές τοποθετήσεις προτιμούν οι επενδυτές, ενώ ο χαμηλός τζίρος δείχνει και τη χαμηλή συμμετοχή επενδυτών. Έτσι πολλές μετοχές με λίγο όγκο καταγράφουν απώλειες. Δεν αποκλείεται κάποιοι να πιέζουν εσκεμμένα τις τιμές. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τις μετοχές με βάση τα θεμελιώδη και με μακροπρόθεσμη προοπτική.

ΑΓΟΡΑ: Τα παράγωγα έδειχναν ήπιο ανοδικό άνοιγμα. Χαμηλός βέβαια και εκεί ο όγκος. Το άνοιγμα των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών ήταν οριακά ανοδικό στα πρώτα λεπτά. Ακολουθεί ο Γ.Δ. με άνοιγμα στις 780 μονάδες αλλά και χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, αλλά θα πρέπει να κρατήσουν μέχρι το τέλος. Συνεχίζει ανοδικά η Aegean, αντίδραση από ΔΕΗ.

ΕΛΠΕ: Σήμερα τα αποτελέσματα χρήσης και η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Η Optima Bank που έχει δώσει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 7 ευρώ περιμένει προσαρμοσμένη ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης 2020 από κέρδη 182 εκατ. ευρώ το 2019. Το ενδιαφέρον θα στραφεί στις προοπτικές του κλάδου διύλισης, στις κινήσεις της διοίκησης στον κλάδο των ΑΠΕ και στη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ σημειώνει η Βeta. Δεν περιμένει μέρισμα η AXE. Κάποιες αναφορές πάντως λένε πως μπορεί να δώσει.

ΟΤΕ: Αύριο ανακοινώνονται τα δικά του αποτελέσματα και η χρήση 2020 παρά την πανδημία θα δείξει αύξηση κερδών, ενώ το ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη θα στραφεί στις προοπτικές των ελεύθερων ταμειακών ροών. Η Eurobank Equities περιμένει 565 εκατ. ευρώ το 2021. Στα 0,60 ευρώ ανά μετοχή η μέση εκτίμηση των αναλυτών για το μέρισμα. Αυτό είναι χωρίς το έκτακτο από την πώληση που έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός στη Ρουμανία. Με άνοδο σχεδόν 1,5% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

AEGEAN: Μετά το χθεσινό ράλι αναμένουμε να παραμείνει στο επίκεντρο καθώς τα νέα για τις κρατήσεις που ανακοινώνονται από μεγάλες εταιρείες όπως η Easy είναι εξαιρετικά για την Ελλάδα. Το ομόλογο έχει φτάσει στις 98 μονάδες βάσης αλλά εκεί έχει σημαντικούς πωλητές. Η κίνηση δείχνει πως είναι δυνατή στα πρώτα λεπτά με τη μετοχή να περνάει εύκολα πάνω από τα 5 ευρώ.

INTERLIFE: Είναι στο -26% από τη μέρα που μπήκε στο ΧΑ. Είχε ενισχυθεί σημαντικά η τιμή της στο Χρηματιστήριο της Κύπρου λίγο πριν ξεκινήσει να διαπραγματεύεται και στο δικό μας. Στο ΧΑ έκλεισε χθες στα 3,14 ευρώ αλλά βλέπουμε σημαντική διαφορά με την τιμή στο ΧΑΚ, η οποία ήταν σημαντικά υψηλότερη.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Πάμε για παράταση των εκπτώσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αυτό ερμηνεύεται ως αυξημένη πιθανότητα να ανοίξουν στα μέσα Μαρτίου οι επιχειρήσεις. Προφανώς με περιορισμούς.

AUTOHELLAS: Έχει αγοράσει αρκετές μετοχές στις προηγούμενες συνεδριάσεις και έχει σημαντικό ποσοστό. Θα μπει και στην αύξηση, άρα η άνοδος της Aegean τη βοηθάει. Η βελτίωση του τουρισμού βέβαια θα είναι ο καταλύτης για τη μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζει να αδιαφορεί...

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης