Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +4% η Fourlis – Πιο θετικοί οι αναλυτές για τη μετοχή και οι πληροφορίες για άνοιγμα του λιανεμπορίου

Στο +4% η Fourlis – Πιο θετικοί οι αναλυτές για τη μετοχή και οι πληροφορίες για άνοιγμα του λιανεμπορίου
Η παράταση των εκπτώσεων έως τέλος Μαρτίου, έχει δημιουργήσει κάποιες αισιόδοξες εκτιμήσεις, αλλά από την άλλη η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από τα 4 ευρώ για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου κινείται η μετοχή της Fourlis στη σημερινή συνεδρίαση.
Η μετοχή με σχετικά καλές συναλλαγές βρίσκεται στο επίκεντρο με αφορμή και κάποιες πληροφορίες για άνοιγμα της οικονομία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Η παράταση των εκπτώσεων έως τέλος Μαρτίου, έχει δημιουργήσει κάποιες αισιόδοξες εκτιμήσεις, αλλά από την άλλη η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
Η μετοχή βρίσκεται στα 4,07 ευρώ με άνοδο 4,76% και με υψηλό ημέρας τα 4,09 ευρώ.
Ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε περίπου 85 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 210 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΒΝ πριν λίγες μέρες σε ρεπορτάζ για το λιανικό εμπόριο είχε ένα πολύ καλό Ιανουάριο, όπως και άλλες εισηγμένες παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα λειτούργησαν μόνο για 12 μέρες και με περιοριστικά μέτρα, ενώ τον περσινό Γενάρη δεν υπήρχαν περιορισμοί.
Πιο θετικοί έχουν γίνει και οι αναλυτές για τη μετοχή.
Η Εθνική Χρηματιστηριακή στην έκθεσή της για τις προοπτικές του ΧΑ το 2021 δίνει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και αύξησε την τιμή στόχο στα 5,15 ευρώ από 4,70 ευρώ.
H Οptima Bank πριν λίγες μέρες (11/2) αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή από ουδέτερη σε αγορά αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 4,50 ευρώ από 4,10 ευρώ.
Όπως σημείωνε η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA (2022) 7,5 φορές έναντι 11 φορών των ευρωπαϊκών ομοειδών που αντιστοιχεί σε discount 33%.
Ιστορικά το discount είναι της τάξης του 20%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης