Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο Elon Musk ειρωνεύεται την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το Dogecoin

Ο Elon Musk ειρωνεύεται την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το Dogecoin

Παρόλο που ο Musk κάνει συχνές αναφορές στα κρυπτονομίσματα, έχει δηλώσει δημόσια ότι υποστηρίζει αυστηρά Bitcoin

Οι φήμες για πιθανή έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σχετικά με τον φερόμενο αντίκτυπο των tweets του CEO της Tesla, Elon Musk, στις κινήσεις των τιμών του Dogecoin, οδήγησε στην απάντηση του εκκεντρικού επενδυτή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla αγαπάει εκπληκτικά τα "σκυλιά και τα μιμίδια" και χαιρετίζει την υποτιθέμενη δυνατότητα ομοσπονδιακού ελέγχου των tweets του Dogecoin με ένα ακόμη meme...

musk_sec.JPG
Παρόλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla φαίνεται να μην ασχολείται με την πιθανότητα των νομικών επιπτώσεων που προκάλεσε η τάση του για την κρυπτογράφηση.
Η φήμη της αγάπης του Musk για τα «σκυλιά και τα memes» τον ώθησε να δημοσιεύει επανειλημμένα αστεία μιμίδια για το Dogecoin (DOGE).
musk_doge.JPG

Η αγάπη του μόνο για το Bitcoin

Παρόλο που ο Musk κάνει συχνές αναφορές στα κρυπτονομίσματα, έχει δηλώσει δημόσια ότι υποστηρίζει αυστηρά Bitcoin (BTC), όταν πρόκειται για την προσωπική στρατηγική του και τις εταιρικές επενδύσεις.
Ο προφανώς πολύ πραγματικός αντίκτυπος του Musk στις κινήσεις τιμών και των δύο κρυπτονομισμάτων, δεδομένης της τεράστιας παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, καθιστά σχεδόν αδύνατη την αποσύνδεση του meme από το shilling.
Οι νομικοί σύμβουλοι έχουν εκφράσει προηγουμένως την άποψή τους ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος θα μπορούσε ήδη να είναι υπό έλεγχο από την SEC μετά την τεκμηριωμένη επιρροή του στις κινήσεις των τιμών Bitcoin.

Με χιούμορ αντιμετωπίζει την SEC ο Musk

Τόσο η προοπτική μιας έρευνας της SEC όσο και η προοπτική της μεταμόρφωσης του Doge σε "ένα πραγματικό νόμισμα" παραμένουν, προς το παρόν, χιουμοριστικά γεγονότα στη φαντασία του CEO.
Οι προηγούμενες μάχες του Musk με τη SEC το 2018 ενδέχεται να είχαν πραγματικές επιπτώσεις για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Tesla και την καταβολή χρηματικών κυρώσεων, αλλά φαίνεται απίθανο να παραιτηθεί από το Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης