Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κόντρα στο ρεύμα και με Coca Cola -3,5% ο Γ.Δ. ανοδικός!

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κόντρα στο ρεύμα και με Coca Cola -3,5% ο Γ.Δ. ανοδικός!
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο γενικός δείκτης είναι στην τιμή που ήταν ένα χρόνο πριν όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα ουσιαστικά. Η πτώση του ΧΑ είχε ήδη ξεκινήσει όπως και στις άλλες αγορές καθώς φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και οι χώρες πήγαιναν σε lockdown. Σήμερα ένα χρόνο μετά, είμαστε πιο αισιόδοξοι, καθώς υπάρχουν εμβόλια και βλέπουμε αποτελέσματα. Υπάρχει καθυστέρηση αλλά ο δρόμος προς την έξοδο από την κρίση έχει αρχίσει να φαίνεται.

Σήμερα η συνεδρίαση ξεκίνησε με αξιόλογες απώλειες όπως και στην Ευρώπη. Μάζεψαν όμως οι ξένες αγορές και εμείς πήγαμε αρκετά καλύτερα. Λόγω MSCI κλείσαμε και σε υψηλά ημέρας περίπου. Πολύ θετική αυτή η εξέλιξη. Αν μάλιστα και η Coca Cola δεν υποχωρούσε τόσο θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα. Δυνατή κίνηση από ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha Bank, Jumbo και ΟΤΕ.

Στις 792,38 μονάδες με άνοδο 0,63% και καλό τζίρο λόγω MSCI. Μπορεί να μην είχε ελληνικό ενδιαφέρον αφού δεν υπήρχαν προσθήκες ή διαγραφές, αλλά πάντα γίνονται κάποιες αλλαγές. Έτσι το κλείσιμο έφερε τη Jumbo στα υψηλά ημέρας, όπως και την Aegean. Σε υψηλά ημέρας και ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η Πειραιώς, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΧΑΕ και η Σαράντης.

ΟΤΕ: Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων από τη Eurobank Equities δείχνει πως τα αποτελέσματα είναι ανάλογα των εκτιμήσεων ενώ για το 2021 η συνολική απόδοση στους μετόχους θα είναι 480 εκατ. ευρώ, 20% υψηλότερη έναντι του 2020 και μεταφράζεται σε απόδοση 8%.

Τα δημοσιευμένα κέρδη ήταν στα 261,6 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 0,66 ευρώ που δίνουν p/e 18,8 φορές, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2021 με κέρδη ανά μετοχή 1,09 ευρώ, το p/e μειώνεται στις 11,5 φορές. Υπενθυμίζουμε πως το μέρισμα είναι 0,68 ευρώ ανά μετοχή και αναμένεται και το έκτακτο στο δεύτερο εξάμηνο. Στα 12,74 ευρώ και στο +2,41% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

ΑΛΦΑ: Η έκθεση της AXIA με περιθώριο ανόδου 200% ήταν η αφορμή για πολύ δυνατή κίνηση σήμερα. Κλείσιμο κοντά στα 0,83 ευρώ και εννοείται πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών. Περιμένουμε την αντίδραση της μετοχής κοντά στα 0,85 ευρώ, αλλά η βελτίωση είναι εμφανέστατη.

JUMBO: Δυνατή η ζήτηση σήμερα και ειδικά στις τελικές δημοπρασίες με αποτέλεσμα να πάει στα 13,62 ευρώ και στο υψηλό ημέρας με άνοδο 4,45% με όγκο 253 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Στα 11,14 ευρώ και στο +2,96%. Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά για αυτή τη μετοχάρα…

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Κάλυψε σήμερα όλη τη ζημιά που προκάλεσε πρόσφατα η κακοκαιρία στο Τέξας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακούμπησε τα 1,32 ευρώ και αντέδρασε η μετοχή. Πρόσφατα είχε πάει μέχρι τα 1,50 ευρώ. Συσσωρεύει η μετοχή με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη διοίκηση και στην απόφαση που περιμένουν να λάβει αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου.

ΕΛΠΕ (απάντηση): Όπως κάθε τρίμηνο έτσι και σε αυτό, οι αναλυτές και η εταιρεία μετρούν τα προσαρμοσμένα, δηλαδή χωρίς την επίδραση της αποτίμησης των αποθεμάτων. Άλλοτε αυτά δίνουν κέρδη, άλλοτε ζημιές. Όμως κοιτάμε κυρίως τα αποτελέσματα από τη λειτουργία της επιχείρησης. Όπως σε όλες δηλαδή τα έκτακτα τα αφαιρούμε είτε είναι ζημιές είτε κέρδη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στη γενική συνέλευση που έγινε σήμερα ήταν και όλη η οικογένεια. Υποστήριξε τις επενδύσεις στα πλοία αφήνοντας αισιόδοξο μήνυμα. Η απόδοση είναι διψήφια και έτσι την προτιμά έναντι ακινήτων όπου δε βρίσκει μεγάλες ευκαιρίες, εννοώντας αντίστοιχη απόδοση με αυτή την πλοίων. Στην ανακαίνιση του Πόρτο Καρράς θα πάρει μερίδιο άρα θα έχει και από εκεί έσοδα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Πόρτο Καρράς θα ανοίξει φέτος με ένα λίφτινγκ και μετά θα ξεκινήσει η μεγάλη ανακαίνιση. Μετοχικά η οικογένεια δεν πουλάει σε αυτά τα επίπεδα, ενώ η αγορά ιδίων μετοχών θα γίνει. Το γράφουμε αυτό γιατί κάποιες άλλες εισηγμένες έχουν πάρει ανάλογη απόφαση αλλά δεν αγοράζουν μετοχές. Τέλος προσπαθεί να εισπράξει και τις απαιτήσεις από το δημόσιο, αλλά λόγω πανδημίας δεν είναι εύκολο.
Σημειώνεται πως το deal με το Πόρτο Καρράς δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς δεν έχουν εγκριθεί οι οικονομικές καταστάσεις από τον ελεγκτή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ο πωλητής επιμένει και μάλιστα πουλάει κοντά στα 0,40 ευρώ. Επομένως, χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Στα 0,41 ευρώ με άνοδο 0,49% και όγκο 123 χιλ. τεμάχια. Έμειναν απούλητα στο κλείσιμο 29 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Δυνατή και σήμερα και με μεγάλο όγκο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης