Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα 4 ανοικτά μέτωπα και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα 4 ανοικτά μέτωπα και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός
Αν και μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης έχει χειριστεί με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα που ανακύπτουν, ωστόσο υπάρχουν εμφανέστατα προβλήματα.
Σχετικά Άρθρα

Με το αριστερό μπαίνει ο μήνας Μάρτιος για τον Πρωθυπουργό που πρέπει να κλείσει τόσο τα μεγάλα κυβερνητικά μέτωπα όσο και τα εσωτερικά, τα οποία άνοιξαν για τα καλά με την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.
Αν και μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης έχει χειριστεί με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα που ανακύπτουν, ωστόσο υπάρχουν εμφανέστατα προβλήματα.

Ύψιστο θέμα για τον πρωθυπουργό το επικοινωνιακό επιτελείο

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να λύσει ένα μεγάλο ζήτημα που, ουσιαστικά, άφησε άλυτο από την στιγμή που αποφάσισε να κάνει ανασχηματισμό και να αντικαταστήσει τον Στέλιο Πέτσα από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Πόσο μάλλον, όταν ακόμα δεν είναι ευκρινές από το Μαξίμου εάν η Αριστοτελία Πελώνη θα αντικαταστήσει πλήρως τον απερχόμενο Ταραντίλη στην θέση του πορτ παρόλ της κυβέρνησης.
Πάντως, από την Ικαρία, όπου άρχισε το επικοινωνιακό ολίσθημα της κυβέρνησης μέχρι τώρα
(Μήδεια, Λιγνάδης), είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ένα νέο στιβαρό επιτελείο το οποίο να λειτουργεί ως η συνισταμένη των απόψεων των επιτελών του Μαξίμου.
Και βεβαίως, να σταματήσει η ορισμένες φορές προκλητική προνομιακή ενημέρωση συγκεκριμένων εκδοτικών συγκροτημάτων…

Η εκ των έσω κριτική στην κυβέρνηση για τον Κουφοντίνα


Πέρα, όμως, από τα εσωτερικά θέμα οργανωτικής δομής ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να λύσει το κυριότερο μέτωπο του αυτή τη στιγμή που είναι η υπόθεση Κουφοντίνα η οποία δημιουργεί διχόνοια ακόμα και μέσα στη ΝΔ.
Βουλευτές της ΝΔ όπως π.χ ο κ. Τζαβάρας αλλά και στελέχη της ΝΔ όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι ενάντια στην λογική του Μαξίμου για το ζήτημα και ζητούν επιείκεια.
Η πιο ηχηρή, όμως, δήλωση που προκάλεσε αίσθηση μέσα στο Μαξίμου είναι αυτή του πατέρα του Γρηγόρη Δημητριάδη – του πιο στενού συμβούλου του Πρωθυπουργού-, Σπύρου ο οποίος έκανε έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει την στάση του.
Το ζήτημα, πλέον, έχει διχάσει και την κοινωνία και η κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση είναι σκληρή από όλα τα κόμματα.
Οι επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία και σπίτια έχουν αυξηθεί και υπάρχουν απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ίσως θα πρέπει να προβληματίσει πολύ τους ιθύνοντες του Μαξίμου εάν με τη στάση αυτή αναβιώσουν την «τρομοκρατία» η οποία για καιρό είχε εκλείψει.

Ο υπόθεση Λιγνάδη ακόμα σιγοκαίει την κυβέρνηση


Το τρίτο μεγάλο ζήτημα το οποίο ακόμα υπάρχει στην σφαίρα του πολιτικού λόγου είναι η υπόθεση Λιγνάδη και κυρίως, η κριτική που εξακολουθεί να δέχεται η Λίνα Μενδώνη.
Τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα αφορούν και άλλες υποθέσεις του κατηγορούμενου και πλέον έγκλειστου στη φυλακή Λιγνάδη, ενώ το #metoo αναμένεται να βρεθεί στα μεγάλες επικεφαλίδες της ειδησιογραφίας και το επόμενο διάστημα.
Στην κυβέρνηση «παρακαλούσαν» να μη μείνει ελεύθερος ο Λιγνάδης καθώς στα μάτια του κόσμου θα θεωρούνται ως αποτέλεσμα κρατικής παρέμβασης…
Πάντως, παρ’ όλο που η νέα πλατφόρμα καταγγελιών metoogreece που δημιουργήθηκε για τα θύματα κακοποίησης, είναι ένα θετικό βήμα που το πιστώνεται η κυβέρνηση, εντούτοις δημιουργούνται ζητήματα που γεννούν μια βάσιμη κριτική η οποία υποστηρίζει ότι με την πλατφόρμα αποδυναμώνεται ο ρόλος της Δικαιοσύνης και ενισχύεται αυτός της δημόσιας διαπόμπευσης, όπου ενδεχομένως να γίνει πεδίο ξεκατινιάσματος και να την «πληρώσουν» ακόμα και αθώοι άνθρωποι.

Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ λόγω της συμφόρησης διασωληνωμένων


Τέλος, η χθεσινή μέρα είναι πολύ κομβική για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθώς τα κρούσματα εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ για τέτοια μέρα που τα τεστ είναι «παραδοσιακά» λιγότερα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Υγείας υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για τις αντοχές των νοσοκομείων.
Τα νοσοκομεία λόγω των αθρόων διακομιδών ασθενών με COVID 19 βρίσκονται υπό κατάρρευση την ώρα που καθημερινά οι διασωληνωμένοι αυξάνονται κατά 20.
Η κατάσταση στην Αττική, όπου για πολλοστή μέρα εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα, είναι απελπιστική.
Πλέον θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται και ιδιωτικές κλινικές στην προσπάθεια να αποσυμφορεθούν τα δημόσια νοσοκομεία.
Αυτό που φοβούνται όλοι είναι μην φτάσουν οι υγειονομικοί να επιλέγουν ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι.
Με βάση αυτή την κατάσταση είναι πλέον σίγουρο ότι και η επόμενη εβδομάδα θα παραμείνει κλειστή.
Η επιτροπή θα ξαναδεί το ζήτημα του ανοίγματος του λιανεμπορίου από τις 15 Μαρτίου και μετά…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης