Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

MicroStrategy: Απέκτησε επιπλέον 328 bitcoins έναντι περίπου 15 εκατ. δολ. – Στα 4,38 δισ. δολ. η επένδυσή της

MicroStrategy: Απέκτησε επιπλέον 328 bitcoins έναντι περίπου 15 εκατ. δολ. – Στα 4,38 δισ. δολ. η επένδυσή της

Η εταιρεία διαθέτει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της 90.859 bitcoins, τα οποία αποκτήθηκαν σε συνολική τιμή αγοράς περίπου 2,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέση τιμή αγοράς περίπου 24.063 δολ. ανά bitcoin.

Σχετικά Άρθρα
Την απόκτηση επιπλέον 328 bitcoins έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό ανακοίνωσε η φανατική οπαδός του κρυπτονομίσματος εταιρεία MicroStrategy, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η εταιρεία αύξησε έτσι την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που διακρατεί και οδήγησε σε άλμα 7% της μετοχές της εταιρείας πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Η εταιρεία, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Michael Saylor είναι ένας από τους πιο διαπρύσιους υποστηρικτές του bitcoin, αγόρασε το κρυπτονόμισμα μια μέση τιμή περίπου 45.710 δολ. το καθένα.

Το χαρτοφυλάκιο

Η MicroStrategy, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής πληροφόρησης στον κόσμο, διαθέτει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 90.859 bitcoins, τα οποία αποκτήθηκαν σε συνολική τιμή αγοράς περίπου 2,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέση τιμή αγοράς περίπου 24.063 δολ. ανά bitcoin, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία είχε αγοράσει επιπλέον 19.452 bitcoin την περασμένη εβδομάδα, αξίας περίπου 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα κεφάλαιά της που έχουν επενδυθεί σε bitcoin εκτιμώνται σε περίπου 4,38 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters.
 
Η μόδα

Η MicroStrategy πέρυσι άρχισε να συγκεντρώνει σταθερά το bitcoin αρχής γενομένης από την πρώτη επένδυση το Αύγουστο του 2020.
Η MicroStrategy ακολουθεί τη μόδα που θέλει μεγάλες εταιρείες όπως η BNY Mellon, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock και ο «γίγαντας» στον κλάδο των πιστωτικών καρτών Mastercard να πραγματοποιούν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, με την Tesla του Elon Musk να επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin.
Το bitcoin κατέγραψε άνοδο σχεδόν 6% τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου καθώς οι μετοχές πραγματοποίησαν ράλι μετά το sell off στην αγορά ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα.

Microreport.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης