Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Αύξηση στην τιμή - στόχο για τη Eurobank από τα 0,60 ευρώ στα 0,75 ευρώ

HSBC: Αύξηση στην τιμή - στόχο για τη Eurobank από τα 0,60 ευρώ στα 0,75 ευρώ
Στην αύξηση της τιμή - στόχου για τον τίτλο της Eurobank προέβη η HSBC
Σχετικά Άρθρα

Από τα 0,60 ευρώ στα 0,75 ευρώ αύξησε την τιμή - στόχο για τη μετοχή της τράπεζας Eurobank η βρετανική HSBC λόγω των καλύτερων του αναμενομένου προ προβλέψεων κερδών (PPI), αλλά και του δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, που σχεδόν διπλασιάστηκε στο 7%, από 4%, για την περίοδο 2020 - 2021. 

Δείκτης ROTE

Σύμφωνα με την HSBC, ο συνδυασμός ισχυρών κερδών από συναλλαγές, της βελτίωσης του core PPI και των προβλέψεων επί δαπανών οδήγησαν τον δείκτη ROTE της Eurobank στο 7% για το χρονικό διάστημα 2020 - 2021, έναντι 4% για την περίοδο 2018 - 2019.
Η επακόλουθη αύξηση στη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου θα επιτρέψει στην τράπεζα να φέρει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στα όρια της ΕΕ, ήτοι κάτω από 5%.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, αυτή η κερδοφόρα προοπτική και η αποφυγή κινδύνων (derisking) δεν εκτιμώνται σε απόλυτο επίπεδο από την αγορά.
Παρά τον διπλασιασμό του ROTE από την περσινή περίοδο, οι μετοχές της Eurobank τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο 0,4x P/TBV, σε ευθυγράμμιση με το μέσο όρο των δύο τελευταίων ετών, αλλά με discount 45% σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ως εκ τούτου, η HSBC αναθεωρεί επί τα βελτίω την τιμή στόχο κατά +25%, στα 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

Προοπτικές για το 2021 

Όπως επισημαίνει η HSBC:
α) Η ισχυρή δημιουργία εσόδων από προμήθειες και η συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση, αν και με κάποια επιβράδυνση, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα αύξηση του PPI κατά 4%, για δεύτερη συνεχή χρονιά.
β)Η υψηλή κάλυψη προβλέψεων και οι κρατικές επιδοτήσεις που περιορίζουν το χρεωστικό επιτόκιο των δανείων που βρίσκονται σε αναστολή εκτιμάται πως θα βελτιώσουν ελαφρά το CoR, πριν από την ανάκαμψη του επόμενου έτους.
Εν τω συνόλω, η βρετανική τράπεζα «προβλέπει» πως η Eurobank θα παρουσιάσει ROTE 7% το οικονομικό έτος 2021, παρά την έλλειψη σημαντικών εμπορικών κερδών κατά το προηγούμενο έτος.


Ο δείκτης NPE

Σύμφωνα με την HSBC, ο δείκτης NPE θα αυξηθεί κατά 2%, στο 16%, λόγω της λήξης των μορατορίων.
Ωστόσο, η μείωση του εν λόγω δείκτη στα επίπεδα του 5% και κάτω είναι ρεαλιστική για τους εξής λόγους:
α)Το σημείο εκκίνησης σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες είναι πολύ χαμηλό.
β)Το πρόγραμμα Ηρακλής έλαβε παράταση
γ)Η Eurobank διαθέτει τα κεφάλαια ώστε να απορροφήσει τις όποιες απώλειες προκύψουν.

Σύσταση «buy»

Ως εκ τούτου, ο βρετανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 0,75 ευρώ από 0,60 ευρώ, χάρη στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Eurobank και των αναμενόμενα υψηλότερων κερδών – παρότι και αυτή η τιμή-στόχος ενσωματώνει ισχυρό discount.
Ωστόσο, τα ισχυρά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2021, που θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό καταλύτη για τις μετοχές της ελληνικής τράπεζας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης