Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιβανός (ΥΠΑΑΤ): Ο πρωτογενής τομέας, ισχυρό χαρτί για το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της χώρας

Λιβανός (ΥΠΑΑΤ): Ο πρωτογενής τομέας, ισχυρό χαρτί για το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της χώρας
Ισχυρό χαρτί για το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της χώρας ο πρωτογενής τομέας, είπε ο Σπ. Λιβανός μιλώντας στο «Blue Economy Forum» που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 
Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ισχυρό χαρτί για το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της χώρας όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά τον χαιρετισμό του στη διαδικτυακή διάσκεψη του «Blue Economy Forum» που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Σημείωσε επίσης την ανάγκη διαφοροποίησης του εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα στηρίζεται στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μέσω της ορθής και βιώσιμης αξιοποίησης των φυσικών πόρων.

Η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες

Σε αναφορά του στον αλιευτικό κλάδο ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε τη βιωσιμότητά του ως πρώτη προτεραιότητα.
Για τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών βασικός στόχος όπως τόνισε είναι να στηριχθεί και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξή του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξωστρέφειά του, μετά την πανδημία.
Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας για τη σημασία αλλά και τις προοπτικές της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, δεδομένων των επιπτώσεων του κορωνοϊού αλλά και υπό το πρίσμα της νέας προγραμματικής περιόδου των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ, δήλωσε ότι «κοινός παρονομαστής των πρωτοβουλιών μας είναι να ευθυγραμμισθούμε πλήρως με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και να καλλιεργήσουμε ένα νέο μοντέλο και αντίληψη για τον ρόλο του πρωτογενούς τομέα για τις κοινωνίες μας».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης