Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στις 17.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Τα μισά με τη βρετανική μετάλλαξη

Ιταλία: Στις 17.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Τα μισά με τη βρετανική μετάλλαξη
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία εντοπίστηκαν 17.083 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία εντοπίστηκαν 17.083 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 343 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 335.983 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 13.144, με 246 θανάτους.
Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα βρίσκονται 38 περισσότεροι ασθενείς, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 458
περισσότεροι.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (3.762) και ακολουθούν η Καμπανία (2.046) και η Εμίλια Ρομάνια (2.040).
Πριν λίγο, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Roberto Speranza παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου.
«Η γενική αρχή τους είναι ότι η προστασία της υγείας των πολιτών παραμένει κύριος στόχος και προτεραιότητα, για να μπορέσει να ξαναρχίσει και η οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Σπεράντσα.
Επιβεβαιώνεται ο διαχωρισμός της χώρας σε λευκές, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες, ανάλογα με την διάδοση του ιού.
Και στο εσωτερικό, όμως, των διαφόρων περιφερειών, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διαχωρισμός των περιοχών, ανάλογα με τα επιδημιολογικά κριτήρια.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η κυβέρνηση Draghi αποφάσισε ότι στις κόκκινες ζώνες θα υιοθετηθεί η τηλεκπαίδευση για το 100% των μαθητών.
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι διάφορες παραλλαγές του ιού, προκαλούν ουσιαστική ανησυχία.

Η βρετανική παράλλαξη ανιχνεύθηκε στο 54% των κρουσμάτων

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Roberto Bruzafero, από την μεριά του, δήλωσε ότι στις 18 Φεβρουαρίου, συνολικά, η βρετανική παράλλαξη ανιχνεύθηκε στο 54% των κρουσμάτων.
Παράλληλα, η βραζιλιάνικη παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 4,3% των κρουσμάτων και η νοτιοαφρικανική στο 0,4%.
«Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανησυχία, τόσο σε σχέση με την μεταδοτικότητα, όσο και στην δυνατότητα ανοσοποιητικής αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μεταλλάξεων δημιουργούνται κόκκινες ζώνες και πρέπει να περιοριστούν, όσο γίνεται περισσότερο, οι διαπροσωπικές επαφές», υπογράμμισε ο Roberto Bruzafero.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης