Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ένταξη της APIVITA στο Δίκτυο «1% για τον Πλανήτη»

tags :
Ένταξη της APIVITA στο Δίκτυο «1% για τον Πλανήτη»

Την ένταξή της στο Δίκτυο «1% για τον Πλανήτη» ανακοίνωσε η APIVITA

Στον συγκεκριμένο Οργανισμό (1% for the Planet), περισσότερα από 4,000 μέλη από όλο τον κόσμο (εταιρείες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και πολίτες) μοιράζονται μία κοινή ιδέα:Εφόσον οι επιχειρήσεις κερδίζουν από τους πόρους που αντλούν από τον πλανήτη θα πρέπει να προστατέψουν αυτούς τους πόρους επιστρέφοντας αξία στο περιβάλλον.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την είσοδό της στον Οργανισμό η APIVITA δεσμεύεται να επιστρέψει στον πλανήτη τουλάχιστον το 1% των πωλήσεων της νέας της αντηλιακής σειράς BEE SUN SAFE καθώς και το 1% των πωλήσεων των APIVITA e-shop παγκοσμίως.
Η αξία που δημιουργείται μέσα από αυτή τη δέσμευση θα αποτυπωθεί σε υποστήριξη διεθνών πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με την προστασία της μέλισσας και της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.
Πρόκειται για την αρχή μίας προσπάθειας που εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσει το θετικό περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
Σημειώνεται επίσης, ότι το Δίκτυο «1% για τον Πλανήτη» έχει χρηματοδοτήσει έως σήμερα περιβαλλοντικά προγράμματα ύψους 225 εκατ. δολ. σε όλο τον κόσμο.
Η Kate Williams, Διευθύνουσα Σύμβουλος του «1% για τον Πλανήτη», καλωσόρισε την APIVITA στον Οργανισμό: «Είμαι ενθουσιασμένη που υποδέχομαι την APIVITA στην παγκόσμια κοινότητα μελών μας!
Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τη δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί με τον πλέον αειφόρο τρόπο σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από την πιστοποίηση B Corp που κατέχει.
Αποτελεί έμπνευση για το Δίκτυο η συνεργασία με ένα μέλος που εξετάζει όλες τις παραμέτρους πριν από κάθε - μικρή ή μεγάλη - επιχειρηματική κίνηση.
Η APIVITA, εισερχόμενη στον Οργανισμό 1% για τον Πλανήτη, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και αναπτύσσει σε διεθνές επίπεδο ένα δίκτυο συνεργατών που θα της επιτρέψει να μεγιστοποιήσει το θετικό της αποτύπωμα.
Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλη την οικογένεια της APIVITA που πίστεψε στο όραμά μας και το κάνει πραγματικότητα!».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA, Herve Lesieur, υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της νέας δέσμευσης της εταιρείας στον δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη:
«Ο πλανήτης μας βρίσκεται κάτω από την ασφυκτική πίεση της κλιματικής αλλαγής και της απώλεια της βιοποικιλότητας θέτοντας σε κίνδυνο τα οικοσυστήματα και τις κοινωνίες του κόσμου.
Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη - περισσότερο από ποτέ - να δράσουμε ώστε να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.
Όλες μας οι δραστηριότητες και οι ενέργειες από την ίδρυσή μας έως και σήμερα έχουν ως στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάδειξη της σπουδαιότητας των μελισσών για την ανθρωπότητα.
Η APIVITA, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αποστολή και τις αξίες της και ούσα η πρώτη πιστοποιημένη B Corp εταιρεία στην Ελλάδα, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ένταξή της από τις αρχές του 2021 στον Οργανισμό 1% για τον Πλανήτη.
Πιστεύουμε πως η συνεργασία αυτή θα ισχυροποιήσει τη δέσμευσή μας και θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα υποστηρίζοντας δράσεις και ενέργειες προστασίας της μέλισσας και του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας μέσω της οποίας συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε για έναν καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης